Social Media

Instagram
Facebook
YouTube
Vimeo

Official partner HOOG.design
Contact

AG Bellstraat 39-C
7903 AD Hoogeveen

KvK: 80444717
0528-783905
hello@reinderveenstra.com

6 interieurtips van een interieurontwerper

6 Interieurtips Van Een Interieurontwerper

Een warm thuis creëren. In de meeste gevallen heb je dat voor ogen wanneer je een huis gaat verbouwen of een nieuwe woning koopt. Hierbij is het ook van groot belang dat het interieur ontwerp duurzaam is. Bij Studio Reinder Veenstra is ons uitgangspunt dat je minstens tien jaar moet genieten van je interieur(ontwerp). Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan! Ben je iemand die van trends houdt en graag wisselt? Niet getreurd. In de volgende 6 waardevolle interieurtips van een interieurontwerper deel ik ook hoe een duurzaam interieur hand in hand gaat met af en toe een nieuw item. Zo kun je volledig tot rust komen in je nieuwe interieur en de mooiste herinneringen maken met de mensen die jou dierbaar zijn.

Kies voor warme kleuren

Bij een moderne inrichting kiest men al snel voor strak wit en zwart. Terwijl je in een modern interieur ook heel goed met kleuren kunt spelen om een warm effect te krijgen. Zo gebruiken wij in onze interieurontwerpen veel aardse tinten, zoals bruin en beige. Dit zijn kleuren die warmte uitstralen en tegelijkertijd chic zijn. Door natuurlijke en warme kleuren te gebruiken, ontstaat er ook een mooie connectie tussen de ruimte buiten en valt het groen in de tuin extra op. We kiezen vaak voor een kleurthema, waarbij we accentkleuren gebruiken om bijvoorbeeld extra warmte aan te brengen in de woonkamer. Zoals een bronzen wand of bruine kasten.

Tip 3. Maak gebruik van mooie kussens

Maak gebruik van mooie kussens. Deze brengen warmte en sfeer aan in de ruimte. Zorg dat de kussens tot dezelfde kleurgroep behoren. Dit zorgt voor eenheid en rust. Daarnaast raden we je wederom aan om te variëren met verschil in vorm, materiaal en textuur. Wil je het interieur rustiger houden? Bij een rustgevend interieur is het ook belangrijk om te zorgen voor contrasten om het spannend te houden. Kies bijvoorbeeld voor kleurrijke accessoires voor een speels effect.

Ontvang Lookbook
Luxe Maatwerk Urk
Maak Gebruik Van Mooie Kussens 1

Tip 4. Kies voor persoonlijke items

Ga voor persoonlijke accessoires in je interieur. Dit adviseren wij, omdat persoonlijke items echt een weerspiegeling zijn van wie jij bent. Denk daarbij aan mooie herinneringen van reizen, je favoriete schilderij of een accessoire met emotionele waarde. Persoonlijke items maken je huis unieker en echt one of a kind. Spullen die persoonlijk zijn geven een vertrouwd en huiselijk gevoel. En dat is belangrijk.

Interieur Urk eethoek
Detail Luxe Woonkamer Urk

Tip 5. Setjes of groepen van accessoires

Maak setjes of groepen van accessoires. Gebruik een ondergrond om het als geheel te presenteren. Denk hierbij aan een dienblad, bijzettafel, wandplank of een vitrinekast. Het stylen van accessoires is een creatief proces, waarbij je kunt variëren in hoogtes, texturen, vormen en materialen. Zo creëer je echte eye-catchers in je huis! Maak het niet té vol. Gebruik per element circa 3 objecten voor een mooie balans.

Neem hier contact op

Tip 6. Accessoires met een aanvullende rol

Zorg ervoor dat accessoires een aanvullende rol hebben in je interieur. Voor ons is het van belang dat de interieurontwerpen zo zijn vormgegeven dat deze ook zonder accessoires tot de verbeelding spreekt. Als het ontwerp van het huis goed staat, dan zijn de accessoires ervoor om jouw huis persoonlijk te maken. De accessoires zijn dan een mooie toevoeging aan je design inrichting. Een goed lichtplan is ook van grote toegevoegde waarde in je interieur. Dit brengt namelijk rust en eenheid in jouw interieur. Wij zien interieur als een kunstvorm waarin alles samenkomt. Wil je graag hulp bij dit proces? Als interieurontwerper duiken we bij Studio Reinder Veenstra ook in de styling en nemen wij ook de rol van binnenhuis stylist aan. Wij helpen je dan bij het complete interieurontwerp voor jouw nieuwe huis of verbouwing. Het uitzoeken en stylen accessoires valt hier ook onder.

3D ontwerp laten maken

Wil jij een nieuw huis interieur graag voor je zien? Dat begrijpen wij. Wij bieden brainstormsessies aan waar jij gelijk mee verder mee kunt. Door middel van een 3D ontwerp worden jouw wensen visueel gemaakt. De belangrijkste vragen worden beantwoord in jouw persoonlijke visuele plan. Denk aan stijlen en vormen voor jouw droomhuis.

Laat alles van a tot z uitvoeren
Werkwijze Afbeelding 2
Studio Reinder Veenstra Team

Help mij verder op weg

We hopen dat je door deze tips geïnspireerd bent om aan de slag te gaan. Wil je het proces graag uit handen geven? Schakel dan onze interior designers in. Wij helpen je graag verder op weg met een tijdloos interieur. Alvast wat mooie interieurs bekijken? Bekijk ons portfolio aan interieur ontwerpen om alvast een beeld te krijgen. Onze missie is om jou te begeleiden naar een woning die voelt als jouw thuis. Vergeet ook niet ons gratis inspiratie E-book te downloaden!

Neem hier contact op