Over Reinder – Studio Reinder Veenstra

Interieurverlichting in een interieur
Logo van Studio Reinder Veenstra

Impressie van een interieurontwerp

Interieurverlichting voor warmte en sfeer in je interieur

Interieurverlichting is onmisbaar in ons interieur. De dagen worden langzaamaan weer korter. wat betekend dat de tijd dat we na een dag hard werken in het donker thuis komen binnenkort weer aanbreekt. Persoonlijk vind ik het ook altijd wel weer een lekkere tijd. Het voelt echt als een en tijd voor familie. Daarnaast zijn geborgenheid, plezier en warmte woorden die bij mij opkomen.

De kaarsen gaan aan. De open haard geeft ons licht en warmte op momenten dat de zon onder is gegaan. En het is ook de tijd waarbij we weer veel meer gebruik gaan maken van licht in ons interieur. Daarom vertel ik je graag in dit artikel hoe je interieurverlichting kunt gebruiken. Met als doel om meer sfeer, warmte en een gevoel van geborgenheid te geven in je interieur.

We kunnen niet zonder interieurverlichting

In de basis kunnen we niet zonder verlichting in ons interieur. Licht zorgt naast sfeer ervoor dat we alles om ons heen kunnen zien. Licht heeft daarnaast ook een positieve invloed op ons gevoel van veiligheid. Als het schemert kunnen we namelijk minder goed inschatten wat er om ons heen gebeurt en hier reageert onbewust je lichaam op door zich meer gespannen te voelen. Bovendien brengt goede interieurverlichting ook rust en eenheid in jouw interieur

Licht is dus van directe invloed op ons en op hoe wij ons voelen. Naast dat het van invloed op ons persoonlijk is, heeft het ook invloed op de ruimte waarin licht gebracht wordt. Heb je bijvoorbeeld een grote ruimte waar de verlichting uit balans is, dan lijkt deze ruimte kleiner dan dat hij is.

Gelukkig zie ik in mijn werk prachtige voorbeelden van geweldig gebruik van licht

Interieurverlichting inzetten voor sfeer

Met kunstlicht kun je heel mooi de sfeer in jouw interieur creëren die je wenst. Van romantisch gedimd warm wit licht, tot verlichting in allerlei verschillende kleuren. Een mooi voorbeeld hiervan is huisautomatisering oftewel met een mooi woord domotica. Domotica is een manier om met één druk op de knop de sfeer in jouw interieur te creëren die je graag wilt op dat moment. Voorbeeld waar ik veel mee werk is het merk Rako. Een ander voorbeeld dat heel consument gericht is is Hue van Philips. Zij spelen hier heel handig op in om RGB kleuren te verwerken in hun lampen en deze dynamisch te maken waardoor je ze op heel veel verschillende manieren kunt gebruiken.

Licht creëert grotere ruimte

Wanneer jouw interieurverlichting niet in balans is in verhouding tot de ruimte heeft dat een negatieve invloed op ons gevoel van ruimte. Als bepaalde plekken in de ruimte (bijv. een nis) niet goed uitgelicht worden, dan ervaren we deze ruimte niet. Neem als voorbeeld je tuin in de avond. Wanneer je geen tuinverlichting hebt, dan kijk vanuit huis het duister in. Er is geen ervaring van ruimte. zou je daarentegen jouw tuin mooi uitgelicht hebben, dan is de tuin ineens weer aanwezig en ervaar je ineens een groot ruimte gevoel. Zo werkt het ook met verlichting in je interieur. Een goed uitgebalanceerd lichtplan maakt je ruimte groter. Daarom besteed ik hier in mijn ontwerpen veel tijd een aandacht aan

Interieurverlichting dat je gemoed positief beïnvloed

Ik heb je nu vertelt wat licht doet met sfeer en gevoel van ruimte, maar er is nog een belangrijk punt waar licht op van invloed is en dat is je gemoedstoestand. Verlichting in jouw interieur heeft namelijk een directe invloed op je concentratie, alertheid en stemming. Kunstlicht dat qua kleur daglicht het best nabootst heeft effect op de melatonine hormoonspiegel van de persoon in de ruimte, terwijl kunstlicht met een warmere kleur juist een ontspannend effect op je heeft.

Laat je goed informeren over verlichting in jouw interieur

Naast het gratis daglicht dat we elke dag mogen krijgen, is kunstlicht dus onmisbaar in ons interieur. Het is daarom zaak om hier dus evenveel, zo niet meer aandacht, aan te besteden dan het uitzoeken van je nieuwe bank, of de kleur op de muur.

Weet je niet waar te beginnen? Ik help je graag op weg (kan eventueel virtueel zijn)


Hoe ga ik aan het werk

Eerst maken we kennis met jouw / jullie wensen en het pand. We luisteren zorgvuldig. Samen vormen we de eerste ideeen. Deze worden uitgewerkt, technisch onderbouwd en waar nodig aangevuld met meubelontwerp, een installatieplan, verlichtingsplan en styling.

Vooraanzicht van interieurstyling Leolux Horatio bankstel in een interieurontwerp

Een blik op mijn ontwerpproces

Vind je het lastig om een goede voorstelling te maken van de nieuwe indeling en de sfeer in een nieuwe ruimte?

Met fotorealistische 3D beelden geven we een perfecte impressie van de mogelijkheden, de beleving en de details die het verschil maken. Dat bespaart tijd en zorgt dat jij eenvoudig de juiste keuzes maakt.

Blijf op de hoogte

Krijg updates van mijn werk en via mail.

Of volg me op Instagram of Pinterest

Impressie van een interieur

Laten we samenwerken!

Plan hier jouw GRATIS intakegesprek

Impressie van een interieur

Laten we samenwerken!

Plan hier jouw GRATIS intakegesprek

Impressie van een interieur

Jouw eerste stap naar een fantastisch High-End interieur

Plan hier  jouw GRATIS intakegesprek