Social Media

Instagram
Facebook
YouTube
Vimeo

Official partner HOOG.design
Contact

AG Bellstraat 39-C
7903 AD Hoogeveen

KvK: 80444717
0528-783905
hello@reinderveenstra.com

Een binnenhuisarchitect inhuren? Heb je wel eens over de voordelen van een interieurontwerper gedacht?

Binnenhuisarchitect Inhuren Denk Eens Aan Een Interieurontwerper

Wanneer je een nieuw huis koopt, of toe bent aan een verandering van het interieur, sta je voor meerdere keuzes. Ga je zelf het interieur inrichten, laat je het doen door een binnenhuisarchitect of een interieurontwerper? Als je nu al weet dat je weinig tijd hebt of het lastig vindt om keuzes voor je interieur te maken, dan valt één keuze al af. Je gaat het niet zelf doen. Maar dan sta je nog voor de keuze tussen een binnenhuisarchitect en een interieurontwerper. Hier leggen we je de voordelen van een interieurontwerper uit.

Het verschil tussen een binnenhuisarchitect en een interieurontwerper

Ja, er is een verschil tussen een binnenhuisarchitect en een interieurontwerper. Hoewel sommige mensen zeggen dat een interieurontwerper alleen aan details werkt, is dit niet zo. Het verschil zit ‘m in de opleiding en beschermde titels. Zo mag je jezelf niet zomaar binnenhuisarchitect noemen. Het is een beschermde titel waarmee je in het architectenregister staat ingeschreven. Daarnaast is de opleiding anders en moet je meerdere jaren praktijkervaring opdoen.

Betekent dit dat een interieurontwerper minder goed is dan een binnenhuisarchitect? Nee, het gaat namelijk ook om stijlgevoel en de manier waarop je een idee overbrengt op iemand. Het belangrijkste aspect is dan ook de interactie met mensen. De klant moet centraal staan. Jouw woonwensen zijn namelijk leidend voor een ontwerp van een interieur. Lees hier meer over het verschil en de overeenkomst tussen een binnenhuisarchitect en een interieurontwerper.

Interieurontwerp Van Een Penthouse
Interieurdesign Van Een Penthouse

De voordelen van een interieurontwerper of binnenhuisarchitect

Wanneer je jullie nieuwe woning wil inrichten, of de inrichting van je huidige woning wil veranderen, kun je de hulp van een interieurontwerper inschakelen. Omdat je simpelweg geen tijd hebt om ideeën te bedenken, kleur en stoffen uit te zoeken of het heel lastig vindt om keuzes te moeten maken tussen interieurstijlen en meubels. Het inschakelen van een interieurontwerper heeft de volgende voordelen:

  • Je krijgt een uniek interieur dat bij jou past
  • Het meubilair past perfect in je woning
  • Op een creatieve manier worden jouw woonwensen uitgevoerd
  • De ideeën leven direct tijdens de ontwerpfase
  • Je kunt veel werk uitbesteden
  • Eindelijk krijg je samenhang in je interieur
Laat je hier inspireren!

Een interieur dat precies bij jou en jouw wensen past

Wanneer je Studio Reinder Veenstra inschakelt om het interieurontwerp te maken, ben je verzekerd van een interieur dat past bij jou en jouw wensen. Want voordat we beginnen, maken we eerst kennis en gaan we de diepte in. We willen precies van je weten hoe je wil wonen en leven. Misschien wil je ook wel kunnen werken in je huis. Aan de hand van jullie wensen maken we een schetsontwerp en moodboards, zodat jullie kunnen zien wat onze ideeën zijn. Na feedback van jullie kant gaan we over naar een definitief interieurontwerp dat past bij jullie budget en wensen.

Perfect passend meubilair dankzij een interieurontwerper

We werken samen met meubelmakers. Het voordeel hiervan is dat we meubels op maat laten maken voor jullie nieuwe interieur. Hiervoor doen we nauwkeurige metingen en berekeningen, zodat het precies past en klopt in jullie huis. Zelf deze metingen en berekeningen doen kan ook, maar het kost je veel tijd en je moet heel precies werken. Bovendien passen maatwerk meubels precies in jullie huis. Zowel qua stijl als formaat.

Luxe Maatwerk Urk
Inrichting Luxe Villa

Op een creatieve manier zie je jouw droominterieur ontstaan

Een interieurontwerper is op de hoogte van de laatste mogelijkheden. Omdat we echte kenners zijn, weten we dat er ontzettend veel creatieve mogelijkheden zijn om jouw woning in te richten. Samen met jouw wensen en onze creativiteit ontstaat daardoor jouw droominterieur. Het interieur waar je je thuis voelt.

Interieurontwerp Van Een Penthouse
Interieurdesign Van Een Penthouse

Krijg direct een levend beeld van jullie interieur voor ogen

Het kan heel lastig zijn om zonder hulpmiddelen een nieuw interieur te visualiseren. Om je hierbij te helpen, maken we een 3D-visualisatie van ons ontwerp. Hierdoor krijg je namelijk een heel duidelijk beeld van het eindresultaat. Je hebt dan bijna het gevoel alsof het al echt is. En dat gevoel versterken we door je ook nog materiaal- en kleurstalen te laten zien. Hierdoor gaat het ontwerp leven.

Neem hier contact op

Je kunt het werk helemaal uitbesteden

Wanneer je weinig tijd hebt, is het extra fijn als je het meeste of al het werk kunt uitbesteden. Als je het ontwerp laat maken door een interieurontwerper, dan heb je al een deel uit handen gegeven. Maar er is meer mogelijk. Wanneer het ontwerp je bevalt, kun je ook de realisatie uitbesteden. Van verbouwwerk en het laten maken van meubels tot het ontwerp van het interieur. We zetten zelfs de meubels op de juiste plek neer en leveren je stekje woonklaar af. Zo hoef je alleen nog maar energie te besteden aan het genieten. We ontzorgen je dus van eerste schets tot het eindresultaat.

Krijg samenhang in je interieur dankzij een interieurontwerper of binnenhuisarchitect

Wanneer je niet veel ervaring hebt met het inrichten van interieurs, is het niet gek dat je het lastig vindt om een samenhang in het interieur te creëren. Met oog voor details en gevoel voor kleur en stijl, ben je bij een interieurontwerper aan het juiste adres. Zo kijken we niet alleen naar de functionaliteit van meubels, maar ook naar wat het beste bij elkaar past. Welke kleuren elkaar versterken en een mooie harmonie geven aan het interieur. En daarbij vergeten we niet dat bepaalde structuurverschillen ook voor een schitterende samenhang zorgen. Het is een waardevolle investering in jouw woongenot.

Laat alles van a tot z uitvoeren