Over Reinder – Studio Reinder Veenstra

Binnenhuisarchitect of interieurontwerper inhuren
Logo van Studio Reinder Veenstra

Impressie van een interieurontwerp

Binnenhuisarchitect inhuren of interieurontwerper?

Je hebt een nieuwe woning bezichtigd en je bent voornemens deze te kopen. Dan rijst al snel de vraag, wat ga ik met de inrichting doen. Ga ik zelf aan de slag of ga ik een binnenhuisarchitect of interieurontwerper inhuren? Is de indeling naar wens? Of wil ik toch bouwkundige aanpassingen doen? Is er ruimte voldoende of wil ik uitbouwen? Neem ik mijn huidige meubilair mee? Of kiezen we toch voor nieuw?

Ik begrijp heel goed dat dit vragen zijn waar je mee zit. Als interieurontwerper kan ik je hier mee helpen. Daarom zal je in deze post uitleggen waarom.

Maar eerst zal ik uitleggen wat de overeenkomst is tussen een in binnenhuisarchitect inhuren of een interieurontwerper.

Binnenhuisarchitect of interieurarchitect is een beschermde titel.

De titel binnenhuisarchitect of interieurarchitect is beschermd en mag je dus niet zomaar gebruiken. Als architect sta je ingeschreven in het architectenregister. Om in aanmerking te komen moet je een Universitaire master opleiding hebben gevolgd. Daarnaast zijn een aantal jaren praktijkervaring ook verplicht.

De term interieurontwerper is wel vrij en mag door iedereen gebruikt worden. Is een interieurontwerper daarmee minder dan een binnenhuisarchitect? Naar mijn mening is dit zeker niet het geval! Ook als interieurontwerper kun je goede opleidingen volgen om goed van start te kunnen in dit vak. Zo heb ik 2 vakopleidingen met hoge cijfers afgerond. De opleiding binnenhuisarchitectuur en de opleiding interieurstyling. Ik noem mijzelf naast interieurontwerper ook interieurstylist. Dat onderscheidt mij van de binnenhuisarchitect.

Materialen voor een binnenhuisarchitect of een interieurontwerper

Een binnenhuisarchitect inhuren of een interieurontwerper. Wat zijn de overeenkomsten?

Of je nu een binnenhuisarchitect inhuurt of een een interieurontwerper, de werkzaamheden komen geheel overeen. Zowel een binnenhuisarchitect als interieurontwerper kijken bij het ontwerp nauwkeurig naar de gebruiksfunctie van de ruimte. Ook technische en bouwkundige aanpassingen en adviezen nemen wij mee. Je kunt hierbij denken aan het al dan niet doorbreken van muren. Maar ook het veranderen van de lay-out van de woning.

Een binnenhuisarchitect of interieurarchitect is verplicht om 16 uur per jaar aan bijscholing te doen. Voor een interieurontwerper is dit niet verplicht. Echter vind ik dat een interieurontwerper zich hier wel van collega’s kan onderscheiden. Als ontwerper ben ik altijd opzoek naar nieuwe ideeën. Naar inspiratie. Naar nieuwe mogelijkheden. Of toepassingen in het interieur.

Waar let je op bij het inhuren van een interieurarchitect of interieurontwerper?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillen. Maar even te meer overeenkomsten. Maar wat maakt een binnenhuisarchitect en interieurontwerper goed? Is dat zijn kennis? Ja en nee. Je moet uiteraard weten waarover je spreekt. Maar daarnaast je moet het ook op een goede manier kunnen overbrengen.

Een van de belangrijkste punten in ons vak is omgang met mensen. Het is belangrijk dat ik als interieurontwerper goed kan luisteren naar jou als klant. Dat ik mij in jouw situatie kan verplaatsen met als doel dat ik je oprecht kan adviseren en helpen.

Een klik met jou is belangrijk

Of het nu gaat om een compleet interieurproject, een 3d visualisatie of een een plan voor verlichting in je interieur. Een klik met jou is belangrijk. Deze klik ontstaat wanneer jij het gevoel hebt dat ik je begrijp. Weet dat ik bereid ben alles te doen om je te helpen. Ik hoop je met mijn energie, creativiteit en enthousiasme te inspireren!

Alles start met verbeelding van de interieurontwerper.

Hoewel een afgeronde opleiding tot binnenhuisarchitect of interieurontwerper één ding is. Toch is wat ik het allerbelangrijkste vind als interieurontwerper is het gebruik kunnen maken van je verbeelding. In mijn verbeelding creëer ik dingen, oplossingen. Maar ook ideeën en het zijn deze oplossingen en ideeën die zorgen voor de realisatie van jouw unieke droominterieur.

Samengevat, nee ik ben geen binnenhuisarchitect of interieurarchitect. Ik noem mijzelf gepassioneerd interieurontwerper. Maar ook energieke interieurstylist en inspirator. Wedden dat we samen een tof interieur kunnen realiseren? Zet hier je eerste stap!

Hoe ga ik aan het werk

Eerst maken we kennis met jouw / jullie wensen en het pand. We luisteren zorgvuldig. Samen vormen we de eerste ideeen. Deze worden uitgewerkt, technisch onderbouwd en waar nodig aangevuld met meubelontwerp, een installatieplan, verlichtingsplan en styling.

Vooraanzicht van interieurstyling Leolux Horatio bankstel in een interieurontwerp

Een blik op mijn ontwerpproces

Vind je het lastig om een goede voorstelling te maken van de nieuwe indeling en de sfeer in een nieuwe ruimte?

Met fotorealistische 3D beelden geven we een perfecte impressie van de mogelijkheden, de beleving en de details die het verschil maken. Dat bespaart tijd en zorgt dat jij eenvoudig de juiste keuzes maakt.

Blijf op de hoogte

Krijg updates van mijn werk en via mail.

Of volg me op Instagram of Pinterest

Impressie van een interieur

Laten we samenwerken!

Plan hier jouw GRATIS intakegesprek

Impressie van een interieur

Laten we samenwerken!

Plan hier jouw GRATIS intakegesprek

Impressie van een interieur

Jouw eerste stap naar een fantastisch High-End interieur

Plan hier  jouw GRATIS intakegesprek