Social Media

Instagram
Facebook
YouTube
Vimeo

Official partner HOOG.design
Contact

AG Bellstraat 39-C
7903 AD Hoogeveen

KvK: 80444717
0528-783905
hello@reinderveenstra.com

Interieurstylist of interieurontwerper: welke professional past bij jouw wensen?

Interieurstylist Of Interieurontwerper De Verschillen En Overeenkomsten

Je hebt zelf al wat ideeën over de inrichting van je nieuwe woning. Toch vind je het lastig om er een samenhangend geheel van te maken. Er zijn zoveel mogelijkheden. Welke sfeer past echt bij je? Welk meubilair sluit hier het best bij aan? Wat zijn de juiste verhoudingen in de ruimte? Hoe kies ik de juiste verlichting? De vertaalslag maken van je wensen naar een concreet plan kan heel lastig zijn. Daarnaast is belangrijk dat je interieur representeert wie jij bent. Het is immers jouw huis waar je volledig jezelf moet kunnen zijn. Wie kun je het beste inschakelen? Een interieurstylist of een interieurontwerper? Wij proberen in dit artikel antwoord te geven op deze vraag.

Wat is het verschil tussen een interieurstylist of een interieurontwerper?

Een binnenhuisarchitect, een interieurontwerper en een interieurstylist. Ze hebben allemaal met het interieur van een huis van doen, maar toch verschillen ze inhoudelijk. We gaan verder in het artikel in op een binnenhuisarchitect, maar voor nu willen we je meer informatie geven over een interieurstylist of een interieurontwerper.

De interieurspecialisten van Studio Reinder Veenstra zijn geschoolde interieurontwerpers. Onze interieurontwerpers begeleiden je naast interieurstyling ook op het gebied van verbouwingen. Kortom: als interieurontwerper begeleiden wij jou van A tot Z en ontzorgen we je van de eerste schets tot aan het eindresultaat. We werken samen met een bouwbegeleider en meubelmakers. Zo kunnen wij ook op dit gebied maatwerk leveren. Om na realisatie de puntjes op de i van onze interieurontwerpen te zetten, komen wij bij je langs om jouw woning te voorzien van de juiste interieurstyling. Dat is de reden waarom we bekend staan als full-concept interieurontwerp studio.

Een interieurstylist richt zich in de meeste gevallen alleen op de styling en inrichting van het interieur. Voor het grovere werk zoals een volledig nieuwe indeling van bijvoorbeeld wanden heeft u dan andere professionele hulp nodig. Je kunt dus zeggen dat je met een interieurontwerper een totaalpakket in handen hebt. Je hoeft dus niet én een aannemer of binnenhuisarchitect én een stylist in te huren.

Voordelen interieurontwerper

Ervaar je keuzestress, weet je niet goed wat bij elkaar past of heb je geen tijd om alles zelf uit te zoeken? Dan is het raadzaam om een interieurontwerper in te schakelen. Een interieurontwerper gaat in gesprek over jouw wensen, zodat het resultaat volledig bij jou past. Natuurlijk wordt er ook besproken wat je absoluut niet wil terugzien in het interieur. De interieurontwerpers bij Studio Reinder Veenstra helpen je van begin tot het einde. Denk daarbij aan het regelen van de verbouwing, het uitzoeken of het op maat laten maken van meubels en de daadwerkelijke inrichting. Wij weten altijd te slagen omdat we gebruik maken van verbeelding. Zo komt het uiteindelijke idee tot stand. Een idee waar jij als opdrachtgever volledig in kunt vinden. Door onze ervaring weten we hoe we onze verbeelding naadloos kunnen aansluiten op jouw woonbehoefte.

Ik wil de voordelen van een interieurontwerper
Inspiratie 3
Studio Reinder Veenstra Detail Team

Werkzaamheden interieurontwerper

Een interieurontwerper analyseert je leefritme. Heb je een kantoorruimte omdat je veel thuis werkt? Spendeer je veel tijd in de eetkamer met vrienden en familie? We kijken samen naar de plekken waar je de meeste tijd doorbrengt. Dat noemen wij het hart van het huis.

Bij Studio Reinder Veenstra zorgen wij voor een juiste afstemming tussen architectuur, interieur en interieurstyling. Voor ons is het van groot belang om de perfecte balans te vinden tussen licht, ruimte en comfort. Dit is de basis voor een prettig en leefbaar interieur. Het element comfort trekken we door naar onze manier van werken.

Interieurontwerper opleiding

Als interieurontwerper is het belangrijk om zowel stijlgevoel als ruimtelijk inzicht te hebben, maar check voordat je aan een samenwerking begint ook of de interieurontwerper een diploma op zak heeft. Zo heeft Reinder Veenstra twee vakopleidingen gevolgd. Een binnenhuisarchitectuur opleiding en een interieurstylist opleiding. Binnen de interieurstylist opleiding leer je de praktische basis van het vak. Denk daarbij aan interieurvormgeving, stijlen en – stromingen, hoofdinterieurstijlen, interieurtrends, ruimte en maatsystemen, kleuren, styling van meubelen en objecten. Ook het maken van een stylingplan en een begroting komen aan bod.

Daarnaast volgde Reinder de vakopleiding binnenhuisarchitectuur. Tijdens deze opleiding leer je hoe je een ruimte zo goed mogelijk indeelt. Ook leer je hoe je de klantvraag omzet in een professioneel ontwerp. Thema’s als looplijnen, indelen van ruimte, zichtlijnen en het kennismaken met de basisprincipes van bouwkunde komen aan bod.

Verschil binnenhuisarchitect en interieurontwerper

We krijgen de vraag geregeld: wat is het verschil tussen een binnenhuisarchitect of interieurontwerper? De werkzaamheden komen geheel overeen. Alleen is de scholing is anders. Voor een binnenhuisarchitect volg je een masteropleiding en is bijscholing verplicht. Als interieurontwerper is die verplichting er niet. Wij geloven wel in de kracht hiervan, daarom heeft Reinder ook twee vakopleidingen gevolgd. Naast interieurontwerper is Reinder ook interieurstylist, daar onderscheidt hij zich van een binnenhuisarchitect.

Lookbook Transparant

Laten we aan de slag gaan 

Ben je klaar om de investering te maken in jouw woongenot? Ons team gaat met veel energie voor je aan de slag voor een exclusief interieurontwerp. We maken van jouw woning een écht warm thuis waar je jaren van gaat genieten! Vraag gratis het inspiratie E-book aan om alvast inspiratie op te doen en om exclusieve tips te krijgen.

Ontvang het gratis Lookbook