Verbeelding als bron voor mijn creatiekracht

Zowel op zakelijk als persoonlijk vlak ben ik altijd opzoek naar groei. Positieve nieuwsgierigheid noem ik het ook wel. 

Dit had ik als kind al. Altijd was ik bezig met nieuwe dingen, nieuwe ervaringen. Daarnaast vond ik het als kleine jongen heerlijk om creatief bezig te zijn. Van nature trek ik creatie aan. Zo ging ik winkeletalages inrichten tijdens mijn bijbaantje en behaalde ik een 10 voor mijn afstudeeropdracht op de interieur vakschool. Van niets iets maken, zo fascinerend!

Nu op latere leeftijd ben ik gaan begrijpen waar mijn creatiekracht vandaan komt. Ook heb ik me verdiept in de werking van het brein. Wij hebben als mens namelijk een unieke gave, namelijk onze verbeelding. Dit is een krachtige tool die we allemaal bewust of onbewust gebruiken. 

Bij alles wat we denken maken we plaatjes in ons hoofd. We verbeelden ons hoe iets zou kunnen zijn. Positief en ook negatief.

Een van mijn favoriete quotes komt van Albert Einstein, hij omschrijft het zeer treffend….

“Imagination is everything. It’s the preview of lifes coming attractions.”

–  Albert Einstein

Interieurontwerpen maak ik met hart en ziel

In mijn werk heb ik ontdekt dat mijn lichaam en geest nauw samenwerken bij het maken van nieuwe interieurontwerpen. Vanuit de verbeelding in mijn brein ontstaat ook een gevoel in mijn lichaam dat in het interieurontwerp tot uiting komt.

Ja, lees dat nog maar eens 😉.

Jouw uiteindelijke interieurontwerp begint in mijn verbeelding. Het plaatje hiernaast geeft het mooi weer.

Vanuit mijn verbeelding groeit het idee voor jouw interieur. Met mijn gevoel toets ik of het idee bij jouw wens als opdrachtgever aansluit. Uiteraard bespreken we dit ook met elkaar. Het idee rijpt verder totdat het geheel past bij hoe jij wilt wonen, leven of werken. Daarna zet ik met mijn fysieke lichaam in (uitvoering) zodat de verbeelding werkelijkheid wordt in jouw fysieke wereld met een fraai interieur.

Je begrijpt dat dit een intens creatief proces en samenspel is. In de jaren heb ik dit continu verfijnd. Hierdoor lukt het steeds weer om klant super enthousiast te maken voor het uiteindelijke interieurontwerp.

Betekenis geven aan wat ik doe

Door mijn manier van werken bijdragen aan jouw uiteindelijke woongenot. Voor jou een plek creëren waar die past bij zoals jij graag leeft, woont en werkt. Waar je geniet met je familie, vrienden of anderen die jou dierbaar zijn. Prachtig als klanten jaren later nog steeds enthousiast zijn over hun inrichting! Dat is voor mij de belangrijkste drijfveer en het geeft voor mij betekenis aan wat ik doe. Dit zit in een diepere laag die verder gaat dan het interieurontwerp.

Het geeft mij veel voldoening en energie om in dat samenspel met jou als opdrachtgever een interieurontwerp te maken dat volledig aansluiten bij jou. Met als resultaat een interieur waar je dagelijks tot rust komt en waar je helemaal jezelf bent

Benieuwd naar mijn visie op
interieurontwerp?

Ben jij benieuwd naar mijn visie op interieurontwerp? Bekijk dan deze video

Referenties

Interieurontwerp Nijmegen

4.6/5
“Dit ontwerp is echt dik. Wat een gave keuzes, vooral het Onyx vinden we fantastisch! We willen heel graag dat het exact zo wordt.

Interieur Tolbert

4.8/5
“Wow, hier worden we wel even stil van! We hadden echt geen idee dat dit mogelijk was met onze nieuwe woning. We kunnen niet wachten tot alles klaar is.”

Graag ben ik jouw

interieurontwerper

die voor jou een leefomgeving creëert waarin mooie herinneringen ontstaan met jouw familie en vrienden

Interieurontwerper Reinder Veenstra