Social Media

Instagram
Facebook
YouTube
Vimeo

Official partner HOOG.design
Contact

AG Bellstraat 39-C
7903 AD Hoogeveen

KvK: 80444717
0528-783905
hello@reinderveenstra.com

Villa inrichting uitbesteden? Let dan op de volgende punten

Villa Inrichting Uitbesteden

Het inrichten van een villa kan overweldigend zijn. Een groot woonoppervlak vraagt in de meeste gevallen een andere aanpak dan een woning van een gemiddelde grootte. Daarom is het een waardevolle investering om een expert in te schakelen die meer ervaring heeft met het inrichten van een villa. Bij Studio Reinder Veenstra inspireren we je graag. We doen dit aan de hand van 3 voorbeelden van een villa inrichting.

Kies voor een ontwerper die bij jouw stijl past

Een villa laten inrichten is niet niks. Het is je huis en het is belangrijk dat de inrichting je thuis laat voelen. Dus kies je voor een interieurontwerper met een stijl die past bij jouw gewenste interieurstijl. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten en wat je moet doen bij het kiezen van een interieurontwerper:

 

  • Bekijk het portfolio van de ontwerper
  • Ontdek of er een klik is tussen jou en de ontwerper
  • Vraag na hoe de werkwijze van de ontwerper is


Mocht je hier meer over willen weten, lees dan onze blog Een interieurontwerper kiezen. We hebben daar handige tips voor je opgesomd, zodat je precies weet hoe je een interieurontwerper kiest die jou het beste kan helpen met de villa inrichting.  


Het inrichten van een nieuwbouw villa begint met de juiste volgorde

Bij een nieuwbouwwoning is het altijd van belang om de juiste volgorde van inrichten aan te houden. Voordat je begint, moet je het huis verwarmen. Zo krijg je het vocht uit het huis. Nadat de installatie van de keuken, badkamer en het toilet zijn voltooid, is het tijd om te schilderen, verven en de vloeren te laten leggen. Doe dit aan de hand van de ontwerpen en de plattegrond van de interieurontwerper. Zo voorkom je dat je de verkeerde kleuren met elkaar combineert, waardoor het luxueuze effect wegvalt.


Vergeet het lichtplan niet bij de inrichting

De focus van een villa inrichting ligt vaak bij de meubels, kasten, verf en vloeren. Terwijl deze elementen pas goed tot hun recht komen als er een professioneel lichtplan is. Licht bepaalt namelijk voor een groot deel de sfeer in de kamer en laten bepaalde items in de kamer opvallen. Een lichtplan is onder te delen in drie categorieën:

  • Basisverlichting
  • Functioneel licht
  • Accentverlichting

Met de basisverlichting zorg je ervoor dat je de hele ruimte goed kunt zien. Het licht verspreidt zich namelijk over de ruimte. Met functioneel licht verlicht je bepaalde plekken in de ruimte extra. Zodat je voldoende licht hebt om een boek te lezen, te koken of te werken. Met accentverlichting leg je de nadruk op bepaalde items in de ruimte. Denk aan een speciale wand die de blikvanger van de kamer moet zijn. Of een bijzonder kunstobject dat mag opvallen. Een goede interieurontwerper neemt daarom een uitgebreid lichtplan mee in zijn of haar ontwerp.


Inrichting uitbesteden: het ontwerpproces van een villa inrichting

Besteed je de inrichting van de villa uit? Dan ben je vast ook benieuwd hoe een interieurontwerper werkt om tot een definitief ontwerp te komen. Wanneer je het interieur ontwerp uitbesteedt aan Studio Reinder Veenstra, beginnen we altijd met een gesprek. We willen namelijk eerst heel goed weten wat de wensen zijn. We bespreken jullie leefritme en persoonlijke woonwensen. Aan de hand daarvan maken we schetsontwerpen en moodboards. Deze schetsontwerpen en moodboards geven jou een beeld hoe we jullie huis inrichten. Natuurlijk is er ruimte voor feedback, zodat we daarna een definitief interieurontwerp maken. Tijdens deze sessie laten we je ook de mogelijkheden zien qua materialen en kleuren. Je krijgt een 3D-visualisatie, zodat het ontwerp echt tot leven komt.

Naast een villa inrichting met 3D-visualisatie, kun je er ook voor kiezen om een compleet interieurontwerp te laten maken. Dan besteed je de complete inrichting uit. Je wordt dan ontzorgd van het begin tot het einde. Kortom: we helpen je met de volledige realisatie. We hebben samenwerkingen met vaste partners en merken, zoals Limited EditionArte en Molteni &C. Jullie huis richten we helemaal in en we zorgen ervoor dat alle meubels op de juiste plek staan. Je hebt er dus geen omkijken naar.

Voorbeelden van luxe inrichtingen bij villa’s

Wil je graag een luxe interieur creëren in je villa? Wij, Studio Reinder Veenstra, zijn gespecialiseerd in high-end interieurontwerpen. In ons portfolio zie je dan ook veel voorbeelden van luxe interieur design. Hieronder nemen we 3 interieurontwerpen van luxueuze villa’s onder de loep.

Interieurontwerp nieuwbouw villa

Het doel van deze opdracht was om een warm en uniek interieur te creëren. De eigenaren van de nieuwbouw villa wilden hierbij complete hulp, omdat ze het al druk genoeg hebben. De keuken is voor het gezin een belangrijke plek en ze wilden dat deze ruimte opgaat in de rest van het interieur.

Daarom hebben we de zintuigprikkelende moeraseiken 3D-wandpanelen symmetrisch toegepast in de keuken en de zithoek. Zo ontstaat er een verbinding tussen de ruimtes. De kleur van het moeraseiken voegt een warme, natuurlijke en luxe uitstraling toe aan de woonkamer. Ook hebben we maatwerkoplossingen gebruikt om rust en eenheid te creëren. De meubels gaan daardoor namelijk op in de architectuur van het huis.

Ontvang Lookbook
Luxe Maatwerk Urk
Inrichting Luxe Villa

Informatie over het project

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. Viverra consectetur cursus at nulla. Laoreet in molestie ut justo tellus. Odio vitae eget dui non. Suscipit sed lacinia adipiscing proin tincidunt risus vestibulum. Quis urna nunc sit urna metus mattis fermentum. Eu lectus pellentesque platea faucibus ac a. Amet elit dignissim interdum. Quis urna nunc sit urna metus mattis fermentum. Eu lectus pellentesque platea faucibus ac a. Amet elit dignissim interdum.

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. Viverra consectetur cursus at nulla. Laoreet in molestie ut justo tellus. Odio vitae eget dui non. Suscipit sed lacinia adipiscing proin tincidunt risus vestibulum. Quis urna nunc sit urna metus mattis fermentum. Eu lectus pellentesque platea faucibus ac a. Amet elit dignissim interdum. Quis urna nunc sit urna metus mattis fermentum. Eu lectus pellentesque platea faucibus ac a. Amet elit dignissim interdum.