Social Media

Instagram
Facebook
YouTube
Vimeo

Official partner HOOG.design
Contact

AG Bellstraat 39-C
7903 AD Hoogeveen

KvK: 80444717
0528-783905
hello@reinderveenstra.com

Luxe keuken inrichten: tips en inspiratie

Een Luxe Keuken Inrichten Tips En Voorbeelden

De keuken is één van de essentiële plekken in huis. Eten is niet alleen een manier om jezelf te voorzien van energie, maar het staat ook centraal tijdens feestjes en bijeenkomsten met vrienden en familie. De keuken is de plek waar je de lekkerste gerechten bereidt, maar ook waar je samen met het gezin de dag bespreekt. Het is de plek waar je je prettig wil voelen, maar ook waar je genoeg werkruimte hebt om als een ware chefkok je kookkunsten te vertonen. Wanneer je een luxe keuken wil inrichten, is het belangrijk om te kiezen voor de juiste materialen, kleuren en indeling. We geven je graag tips en inspiratie.

High End Keuken
High End Keuken Ontwerp

Wat maakt een keuken luxe en speciaal?

Laten we beginnen met materialen en kleuren die ervoor zorgen dat een keuken er luxe uitziet. Voor een designkeuken kies je voor:

 • Marmer
 • Hout
 • Staal
 • Leer
 • Beton
 • Keramiek

Zoek een goede balans tussen materialen met een glanzende en matte look. Er moet ook een mooi evenwicht zijn tussen donkere en lichte tinten. Ook chic: ton sur ton. Kies voor aardse tinten zoals beige, bruin, terracotta, crème, zand en taupe. Combineer dit met grijs. Hierdoor creëer je een prachtig geheel. Naast materialen en kleuren is het keukenapparatuur ook een belangrijk onderdeel. Kies bijvoorbeeld een koelkast die ook ijsklontjes maakt en laat het koffieapparaat integreren in de keuken voor een stijlvolle look. Kortom: kies voor apparatuur dat jouw leven makkelijker maakt.

Neem hier contact op

Keukenmerken met finesse

95% van onze keukenontwerpen zijn maatwerk en door ons ontworpen en samenwerking met gespecialiseerde meubelmakers. Toch zijn er veel luxe (keuken)merken. Een designkeuken creëer je met de hulp van luxe keukenmerken. Denk daarbij aan;

 

 • SieMatic
 • Eggersmann
 • Salvani
 • Snaidero
 • BORA
 • NEFF
 • Quooker
 • WAVE


En voor servies en glaswerk ben je bij SERAX aan het juiste adres.  

Laten we afspreken
Maatwerk Keuken
Keuken Met Eetkamertafel

Wat kost een luxe keuken?

De kosten voor een nieuwe luxe keuken zijn uiteenlopend. De aanschaf ligt al gauw tussen de €30.000,- en € 50.000,-. Dat zijn enkel de kosten voor het materiaal en de apparatuur. Natuurlijk hangt de prijs ook af van jouw wensen. Wil je bijzondere materialen gebruiken? Dan ben je meer kwijt dan wanneer je standaard materialen gebruikt. Je bent ook geld kwijt aan het demonteren en het plaatsen van de keuken, het eventueel verleggen van de water- en elektriciteitsleidingen, uitbreiden van de meterkast, stucen en verven. Wil je een designkeuken met bijzondere apparaten? Dan loopt het gauw op naar minimaal € 60.000,-. Dit is inclusief de plaatsing ervan.

Een luxe keuken inrichten: de indeling

Hoe deel je een keuken in? Je kunt je keuken maar één keer goed inrichten. Want met zo’n prijskaartje doe je het niet jaarlijks. Het is dus verstandig om goed na te denken over de indeling. De indeling hangt ten eerste af van de ruimte. Met een rechte keuken houd je veel beweegruimte over. Een hoekkeuken geeft je juist meer werkruimte. Ook zie je vaak luxe keukens met kookeiland. Wanneer je een kookeiland wil, moet je wel genoeg ruimte in de keuken hebben. Je moet er immers omheen kunnen lopen. Met iets minder ruimte in de keuken kun je ook voor een schiereiland gaan.

Het indelen van een high-end keuken

Wanneer je hebt bepaald wat voor opstelling je wil hebben, is het tijd om de keuken in te delen. Er zijn veel mogelijkheden. Je kunt voor hoge of lage kasten gaan. Ook moet je besluiten welk apparatuur je in de keuken wil en hoeveel ruimte je nodig hebt voor je servies en bestek? Verder moet je bepalen of je wil werken met bovenkastjes en of je voor lades of planken gaat.

Tips om de keukenkastjes in te delen

Een luxe keuken inrichten valt en staat met de opbergmogelijkheden. Hoe meer je in het zicht hebt staan, hoe rommeliger het oogt. Voor de inrichting van je keukenkasten is het handig om de keuken in te delen in bepaalde zones. Zoals een ontbijt-, lunch- en dinerzone. In de ontbijt- en lunchzone zet je borden, mokken en broodbeleg neer. Hierdoor pak je alles heel snel. Je bewaart hier dus alleen de spullen die je altijd voor het ontbijt en de lunch gebruikt.

Bewaar alleen spullen in de keuken die je veel gebruikt. Dus extra pakken rijst en kruiden die je zelden gebruikt, berg je in een voorraadkast op. Heb je genoeg ruimte in de keuken? Dan kun je ook een lade inrichten met de kruiden. Doe een speciaal inzetstuk in de la met kruidenpotjes. Je hevelt dan de kruiden vanuit de originele potjes over in de kruidenpotjes. Dit geeft een opgeruimde look. Ook mooi: een kruidentuin in de keuken. Hiermee haal je groen naar binnen en prikkel je de zintuigen.

Keuken Met Akoestische Wand
Luxe Keukenontwerp

Inspiratie: dit zijn designkeukens van onze hand

Ben je nog op zoek naar keuken inspiratie? Wij mochten verschillende keukens inrichten. Zo hebben we voor een gezin met kinderen de keuken in hun vrijstaande woning ontworpen. Hun wens was om voldoende opbergruimte te krijgen in de keuken. We hebben dit gecreëerd door een wandmeubel langs de wand te plaatsen. We hebben ook slim nagedacht over licht. Zo zijn de spots strategisch in het plafond geplaatst. Hierdoor is er altijd werklicht in de keuken. De wandverlichting zorgt weer voor een mooie werking van het licht van boven naar beneden. De keuken hebben we voor het raam geplaatst, zodat er een mooi zicht is naar buiten. En met het schiereiland hebben we ervoor gezorgd dat er een natuurlijke scheiding is ontstaan met de rest van de ruimte.

Voor een andere klant mochten we een uniek keukenontwerp maken in de stijl Soothing Luxury. We hebben sombere lijnen gecombineerd met natuurlijke en spannende materialen waaronder beton, staal, hout, marmer en leer. Het keukenontwerp hebben we rustig gehouden, waardoor de materialen nog beter tot hun recht komen. Natuurlijk moet het ontwerp ook praktisch zijn. Een keuken is namelijk een plek die je veel gebruikt. Het eindresultaat is daardoor niet alleen high-end, maar ook nuttig geworden.

Neem een kijkje tussen al onze ontwerpen. Je ziet niet alleen keuken inrichtingen, maar ook de inrichting van een luxe badkamerluxe slaapkamer en luxe woonkamer.  

Neem hier contact op

Een luxe keuken inrichten: besteed het uit

Wil je een high-end keuken, maar weet je niet goed hoe je moet beginnen met het ontwerpen ervan? Schakel dan hulp in van de professional. Dankzij onze ervaring weten we precies wat wel en niet handig is in de keuken. Welke materialen wel passen in een keuken en welke niet. Samen met jou bespreken we eerst jouw wensen, zodat we een keuken ontwerpen die past bij jouw levensstijl. Hierdoor creëren we voor jou een exclusieve keuken die rust, luxe en elegantie uitstraalt.

Laat alles van a tot z uitvoeren