fbpx

Interieur Tolbert

Opdracht

Een evenwichtig en stoer interieurontwerp, met niet alledaagse elementen. Daarnaast begeleiding bij de realisatie van het ontwerp.

Woning

Vrijstaande jaren 70 woning

Ruimte

Begane Grond
Master Bedroom

Stijl

Soothing Luxury
Rustgevend & Luxueus

Interieurontwerp woonkamer Tolbert

Verbouwen, maar niet weten hoe

Je herkent het vast wel. Je hebt een woning gekocht en er mag wel wat aan gedaan worden. Je hebt wel ideeën, maar hoe zorg je ervoor dat deze ideeën ook daadwerkelijk uitgevoerd worden?

Welke indeling past het best bij jouw situatie en hoe brengen we kleuren en materialen bij elkaar zodat je de rust ervaart waar je zo naar opzoek bent voor jouw interieur. Voor deze opdrachtgever zijn we met dit vraagstuk aan de slag gegaan. We hebben het interieur voor de begane grond en de master bedroom ontworpen.

In de impressie hiernaast zie je de zitkamer. Deze zal gebruikt worden om lekker tv te kunnen kijken en te ontspannen. Om de tv niet te veel aandacht te geven als deze niet gebruikt wordt, hebben we een mooi maatwerkmeubel ontworpen waar de tv in verwerkt zit. Kijk je geen tv? Dan schuif je eenvoudig de 2 deuren dicht. Door op een goede manier maatwerk toe te passen ontstaat er rust en wordt het meubel onderdeel van de architectuur

Een fijne haard in iedere ruimte

Om de royale leefkeuken van de zitkamer af te scheiden (kinderen vinden een eigen ruimte lekker en kunnen soms best wat lawaai maken tijdens jullie avondje met vrienden 😉 hebben we in dit ontwerp een doorkijkhaard en een stalen deur geplaatst. Door te kiezen voor een doorkijkhaard hou je contact met beide ruimtes en heb je ook vanuit beide ruimtes zicht op het vlammenspel. Zo creëren we een warme sfeer in beide ruimtes.

De wand van de doorkijkhaard valt iets terug te opzichte van de tv wand. Deze keuze heeft ervoor gezogt dat we in de keuken (links van de stalen deur) een nis hebben gerealiseerd. In deze nis hebben we een maatwerkkast ontworpen waar alle kinderspullen in opgeborgen kunnen worden. Door een vaste plek te hebben voor al je teken, knutsel en andere spullen voorkom je dat het rommelig wordt in je woning. Kinderen op bed? Spullen er in en de deuren dicht!

Interieurontwerp maatwerkkast woonkamer Tolbert
Interieurontwerp maatwerk keuken Tolbert

Denk aan de akoestiek

Soms komen we in ruimtes waarbij het niet prettig is om in te verblijven. Je bent vast wel eens op een feestje geweest waar het écht niet fijn was om met elkaar te kletsen. Een grote galmbak. Als je lang in een dergelijke ruimte verblijft, dan vreet dat energie!

Het is van groot belang om rekening te houden met de akoestiek. Het is prachtig om harde materialen toe te passen. Vooral in een keukenruimte heb je dat veel. Een hard keukenblad van marmer, graniet of composiet, hout of keramische vloeren, veel raampartijen, kasten en tafels. Al deze materialen absorberen geen geluid. Met andere woorden, het geluid weerkaatst tegen deze materialen en dat zorgt voor het galm effect.

Op de wand in deze keuken hebben we gestoffeerde panelen ontworpen. Deze panelen zijn voorzien van een mdf drager, hierop wordt schuim gelijmd en deze panelen stofferen we vervolgens. op deze manier creëren we een wand wat zowel een esthetische als een akoestische functie heeft. Door een stof komt ook elders in het interieur terug, zo ontstaat er ook nog verbinding tussen de verschillende ruimtes.

Een eigen kruidentuin in je keuken?

In het ontwerp van deze keuken hebben we in het kookeiland een uitsparing gemaakt waar verse keukenkruiden in staan. Dit soort keuzes maken we graag. Het haalt het natuurlijke groen van buiten naar binnen en daarnaast is het een fijne divider tussen kookeiland en eetkamer tafel.

Het prikkelen van meerder zintuigen dat is waar we echt blij van worden!

Binnen het interieur is het zintuig zien dat veelal geprikkeld wordt. Je ziet het interieur. Maar door bijvoorbeeld de kruiden in de keuken te laten groeien prikellen we ook zintuig 'ruiken'. En door de gestoffeerde wand toe te passen prikkelen we als derde ook nog het zintuig "voelen". Want zeg nou zelf.... als jij dit zou 'zien', dan wil je er toch even aan zitten?

Maatwerk keuken ontwerp Tolbert

Wij helpen je een écht Thuisgevoel te ervaren

Onze website maakt gebruik van cookies. Zo ben jij verzekerd van de beste gebruikers ervaring op onze website. Door akkoord te gaan stem je ook in met onze privacyverklaring.

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?