Social Media

Instagram
Facebook
YouTube
Vimeo

Official partner HOOG.design
Contact

AG Bellstraat 39-C
7903 AD Hoogeveen

KvK: 80444717
0528-783905
hello@reinderveenstra.com

8 tips voor een luxe interieur

Het Ontwerp Van Een Luxe Interieur

Sommige moderne inrichtingen zien er strak en kil uit. Terwijl de woonkamer de plek moet zijn waar je je thuis voelt. Houd je van modern? Niet getreurd! Het is gelukkig mogelijk om een woonkamer in te richten met een warme en moderne uitstraling. Met tips en inspiratie voor een warm interieur lukt het in ieder geval om van je moderne woonkamer een gezellige ruimte te maken.

De woonkamer inrichten: warm en modern gaat goed samen. Dat zie je in de voorbeelden die we hier geven.

Kies voor warme kleuren

Bij een moderne inrichting kiest men al snel voor strak wit en zwart. Terwijl je in een modern interieur ook heel goed met kleuren kunt spelen om een warm effect te krijgen. Zo gebruiken wij in onze interieurontwerpen veel aardse tinten, zoals bruin en beige. Dit zijn kleuren die warmte uitstralen en tegelijkertijd chic zijn. Door natuurlijke en warme kleuren te gebruiken, ontstaat er ook een mooie connectie tussen de ruimte buiten en valt het groen in de tuin extra op. We kiezen vaak voor een kleurthema, waarbij we accentkleuren gebruiken om bijvoorbeeld extra warmte aan te brengen in de woonkamer. Zoals een bronzen wand of bruine kasten.

Gebruik materialen die warmte uitstralen

Naast kleur zijn materialen ook erg belangrijk wanneer je de woonkamer gaat inrichten in een warme en moderne stijl. Warme materialen voor in huis zijn:

  • Hout
  • Natuursteen
  • Wol
  • Rijke luxe stoffen
  • Gerookt of brons glas
  • Metaal in een luxe coating zoals brons of champagne kleur
  • Leer

Combineer je deze materialen met elkaar? Dan ben je verzekerd van een warme uitstraling van je woonkamer. Plaats bijvoorbeeld een grote leren bank in de woonkamer met kussentjes van zachte stoffen. Een houten vloer of houten wand geeft ook direct een gezellige sfeer. De vloer krijgt nog meer warmte door het gebruik van een mooi vloerkleed in warme tinten. Laat ook bepaalde warme materialen terugkomen op verschillende plekken in huis, dus niet alleen in de woonkamer. Zoals eiken fineer in de keuken en dezelfde kleur eikenhout voor het tafelblad. Zo zorg je voor samenhang in je huis.

Voor een interieurontwerp van een nieuwbouw villa hebben we tegen de muren van de woonkamer en keuken 3D moeraseiken wandpanelen geplaatst. De kleur van het moeraseiken geeft direct een warme sfeer aan het interieur. En de natuurlijke uitstraling van hout geeft ook een luxe look.

Luxe Maatwerk Urk
Inrichting Luxe Villa
Interieurontwerp Van Een Penthouse
Interieurdesign Van Een Penthouse

Plaats warme elementen in de woonkamer

Op dagen dat het niet zulk mooi weer is, vertoef je extra comfortabel in huis met een haard. Een haard geeft niet alleen warmte af, maar zorgt ook voor een hele knusse sfeer in huis. Je kunt een haard gebruiken als roomdivider, bijvoorbeeld in een kleinere woning zoals een loft of appartement.

Zo hebben we voor dit penthouse gekozen voor een maatwerk haard in de woonkamer. Omdat de ruimte ruim was, diende de haard ook als roomdivider. Hierdoor konden we nog een zithoek creëren, waar je door de doorkijkhaard naar de andere kant van de ruimte kijkt. Het warme vlammenspel doet de rest voor het aanbrengen van een warme sfeer in het moderne penthouse.

Neem hier contact op voor jouw luxe interieur

Een goed lichtplan mag niet ontbreken

Je woonkamer voorzien van warme verlichting is een must wanneer je de woonkamer wil inrichten in een warme, moderne stijl. Met de juiste sfeerverlichting krijgt de woonkamer meteen een gezellige uitstraling. Een lichtplan begint bij de basis- en sfeerverlichting. Dit licht zorgt ervoor dat je goed kunt zien in de woonkamer. Hiervoor gebruik je spots of hanglampen. Het voordeel van deze verlichting, is dat het gelijkmatig een zacht licht verspreidt in de ruimte. Het gebruik van dimmers is ook een handige manier om met licht een knus effect te creëren. En wat dacht je van wandverlichting?


Met licht creëer je naast sfeer ook meer diepte

Met accentverlichting leg je de nadruk op bepaalde objecten, zoals een bijzondere wand, speciaal (op maat gemaakt) meubelstuk of beeld in huis. Het licht zet deze objecten in de spotlights. Accentverlichting helpt ook om diepteverschillen te creëren. Door diepte te creëren, wordt de woonkamer spannender om te zien. Met het juiste licht voorkom je donkere plekken in het interieur. De sfeer van de woonkamer pas je eenvoudig aan door te spelen met de intensiteit van het licht. Denk ook aan de kleur van de verlichting. Hoe feller, hoe minder warm het eruit ziet.


Gezellige accessoires voor een warme sfeer

Natuurlijk mogen gezellige accessoires in je huis niet ontbreken. Hiermee creëer je namelijk ook een warme sfeer in de woonkamer. Denk aan kaarsen in een mooi kandelaar. Hiermee krijg je ’s avonds heel romantisch sfeerlicht in de woonkamer. Zachte kussens op de bank en een mooie vaas met een bloemstuk dragen ook bij aan het sfeervolle thuisgevoel in huis. Kies hierbij ook voor warme kleuren, zoals een bronzen vaas, kandelaar en kussens op de bank in aardse tinten.


Nog meer inspiratie voor warm ingerichte woonkamers

Kijk voor meer warme woonkamer inspiratie in ons portfolio. In het portfolio zie je interieurontwerpen van onze hand en lees je waarom we voor bepaalde elementen en kleuren hebben gekozen. Maar ook wat de reacties van onze klanten hierop zijn.


Woonkamer inrichten: warm en modern – hulp van de expert

Heb je na het zien van deze tips en inspiratie voor een warm interieur de wens om dezelfde sfeer neer te zetten als in onze voorbeelden? Weet je alleen nog niet hoe je samenhang creëert of hoe jouw ideeën in de praktijk eruit komen te zien? Vraag dan een interieurontwerp aan!

Tijdens dit traject ga je met onze in de studio aan de slag met een interieur expert. Hierdoor maak je de juiste keuzes voor jouw droominterieur en ontstaat er een duidelijk beeld hoe je jouw woonkamer het beste kunt inrichten. Het prettige aan deze sessie is dat we vanuit de schetsontwerpen ook een plattegrond, inspiratie afbeeldingen en 3D schetsontwerpen voor je maken. Zodat jij het idee hebt alsof je droominterieur al af is.

Laat alles van a tot z uitvoeren

Klaar voor jouw eigen luxe interieur?

Dan staan wij ook klaar voor jou!

En stellen we alles in het werk om voor jou een luxe interieur te creëren waarin je warme herinneringen gaat maken met jouw dierbaren.

Vul je gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.