Social Media

Instagram
Facebook
YouTube
Vimeo

Official partner HOOG.design
Contact

AG Bellstraat 39-C
7903 AD Hoogeveen

KvK: 80444717
0528-783905
hello@reinderveenstra.com

6 gadgets voor in huis voor meer gemak en luxe

6 Slimme Gadgets Voor In Huis

Met vernieuwende technologieën ontstaan er steeds meer handigheidjes voor in het huis. Zo kun je met bepaalde gadgets voor in huis je leven een stuk makkelijker maken. Wat dacht je ervan om nooit meer handmatig je zonwering open en dicht te doen, of de lampen vanaf een afstand aan te doen? Deze 6 gadgets maken het leven in huis nog eenvoudiger en prettiger.

1. Slimme lampen of slimme stopcontacten

Een luxe interieur maak je nog luxer door de automatisering van bepaalde onderdelen, zoals verlichting. Het automatiseren van je verlichting zorgt ervoor dat je op afstand draadloos de verlichting aan- en uitzet. Dit doe je via je telefoon, tablet of via de draadloze panelen op de muur. Het prettige hieraan, is dat je ook bepaalde vaste opties kunt instellen, waardoor je met één druk op de knop ervoor zorgt dat het licht gedimd is. Je kunt het licht dus afstellen naar jouw wensen en je regelt dit voor de hele kamer of zelfs voor het hele huis. De twee methoden om je lampen te bedienen zijn:

  • Slimme lampen
  • Slimme stopcontacten

De verschillen tussen een slimme lamp en een slim stopcontact

Een slimme lamp draai je in de bestaande fitting van je huidige lampenkap. Deze lamp verbind je met Wi-Fi en via hetzelfde WiiF-netwerk kun je met je lampen via de telefoon of tablet communiceren. Sommige slimme lampen kun je zelfs van kleur veranderen. De lampen van Philips Hue bijvoorbeeld.

Een slim stopcontact steek je tussen het normale stopcontact en de lamp in. Dankzij het slimme stopcontact kun je de lampen eenvoudig op je telefoon of tablet via WiFi uit- of aanzetten. Met een slim stopcontact kun je de lampen niet van kleur veranderen of dimmen, dit kan met sommige slimme lampen wel.


2. Klimaatbeheersing in huis met smart radiatorknoppen

Wanneer je veel tijd in de woonkamer besteedt en niet in de slaapkamers, is het zonde om die ruimte constant te verwarmen. Ook radiatoren zijn op afstand te bedienen, met een slimme radiatorknop bijvoorbeeld. Hiermee kun je elke kamer individueel verwarmen. Het systeem weet zelfs wanneer je niet in een kamer bent. Het verlaagt dan automatisch de temperatuur van de kamer. Ook kun je jouw eigen voorkeuren instellen, zodat je altijd een koele slaapkamer en warme woonkamer hebt. De tadoº  Slimme Thermostaat zorgt daarnaast ook voor een lager energieverbruik.


3. Gadgets voor in huis: smart home systeem voor je rolluiken

Onder de woonkamer gadgets mag het automatisch aansturen van je zonwering en raambekleding niet ontbreken. Zo kun je met de Somfy Connexoon IO de elektrische rolluiken en de elektrische gordijnen op afstand bedienen. Zo hoef jij je bed er niet vooruit óf kun je ’s middags vanuit werk de rolluiken of gordijnen dichtdoen wanneer je de warmte buiten wilt houden op een zomerdag.


4. Beveilig je huis automatisch en op afstand

Je prettig en op je gemak voelen, begint met een veilig gevoel. Dus wil je je huis tegen inbraak beveiligen. Je hebt hier een aantal nieuwe gadgets voor in huis voor. Zoals de Google Nest cam. Dit is een slimme beveiligingscamera waarmee je op een afstand kunt zien wat er in en rondom je huis gebeurt.

De camera werkt via WiFi en geeft je meldingen. De camera ziet wat het verschil is tussen mensen, dieren en voertuigen en weet dus wanneer er iets belangrijks gebeurt. Je krijgt daardoor geen melding als de kat van de buren langsloopt, maar wel als een persoon je terrein betreedt. Via de ingebouwde microfoon en speaker van de camera kun je zelfs luisteren of communiceren.  


5. Geen sleutels meer nodig dankzij een slim slot

Minutenlang zoeken in je tas naar je sleutels of kinderen die sleutels verliezen: je herkent het vast wel. Met een slim slot, zoals de Nuki Smart Lock 3.0, hebben jullie geen huissleutels meer nodig. Via de app open je het slot. Je kunt het slot ook laten openen door de Auto Unlock. Hiermee kijkt het slot via bluetooth of jij in de buurt bent, zodat het slot automatisch opengaat. Daarnaast kun je het slot ook op afstand openen wanneer je zonder jouw aanwezigheid voor iemand anders open moet doen.


6. Met een slimme rookmelder woon je veilig

Je beveiligt je huis niet alleen tegen inbraken, maar ook tegen brand. Natuurlijk kun je gewone brandmelders plaatsen. Maar slimme rookmelders bieden extra voordelen. Zo meldt een slimme rookmelder ook wanneer er rookontwikkeling is, terwijl je niet thuis bent. Ben je wel thuis? Dan ‘vertelt’ de rookmelder via een computerstem waar er gevaar dreigt. Sommige rookmelders waaronder de Nest Protect gaan nog een stap verder. Deze slimme rookmelder detecteert ook koolmonoxide.

Wil je meer weten over gadgets voor in huis? Lees dan onze blog over domotica.


Je huis inlaten richten met handige gadgets voor in huis

Wil je jouw nieuwe huis laten inrichten, of wil je jouw huidige huis laten verbouwen? Dan is het een goed moment om ook na te denken over hoe je je huis slim kunt inrichten. Niet alleen op gebied van meubels, maar ook op het gebied van slimme apparaten die jouw leven voorzien van extra gemak. Wanneer je een luxe interieur wil, maar te druk bent om je hiermee bezig te houden, is het een goede zet om samen te werken met onze studio.

Tijdens een samenwerking:

  • Helpt een van onze interieurontwerpers je van A tot Z om je woning in te richten
  • Maken we samen van jouw huis een echt thuis
  • Nemen we je veel uitzoekwerk uit handen
  • Ben je zeker van een uniek interieur dat past bij jouw wensen

 

Klinkt dit als muziek in jouw oren? 

Zo maak je de mooiste herinneringen in jouw droomhuis

✔  Waardevolle tips voor een écht thuisgevoel
✔  Flinke dosis interieurinspiratie voor jou
✔  Essentiële tips voor jouw nieuwe interieur
✔  Ideeën voor een evenwichtige indeling
✔  Waarom verlichting geen sluitpost op jouw budget mag zijn
✔  Wat een samenwerking met onze studio jou oplevert

Ontvang Lookbook
Home Header 3
Inspiratie 1