Social Media

Instagram
Facebook
YouTube
Vimeo

Official partner HOOG.design
Contact

AG Bellstraat 39-C
7903 AD Hoogeveen

KvK: 80444717
0528-783905
hello@reinderveenstra.com

4 Tips voor een luxe inrichting van de woonkamer

Een Stijlvolle Inrichting Van De Woonkamer Creëer Je Met Deze Tips

Voor velen is de woonkamer een belangrijke plek in het huis. Je brengt er veel tijd door en het is ook de plek waar je familie en vrienden ontvangt. Dat maakt het belangrijk om de woonkamer op de juiste manier in te richten. Je wil er een plek van maken waar je je thuis voelt. Met deze tips lukt het je om de inrichting van de woonkamer stijlvol te maken.

Optisch bedrog voor een grotere woonkamer

Veel mensen willen de woonkamer groter laten lijken. Om de woonkamer er groter uit te laten zien, is het slim om goed na te denken over het kleurgebruik. Zo geven lichte kleuren een ruim effect en donkere kleuren juist niet. Kies voor ton sur ton, waarbij je een lichte tint aanbrengt op de muren van de woonkamer. Denk aan zand, beige of crème. Dit zijn kleuren die ook nog eens perfect passen bij een high-end interieur. Dankzij het gebruik van verschillende tinten van een kleur, creëer je een bepaalde gelaagdheid in de kamer. Tegelijkertijd zorgen lichte kleuren ook voor rust.

Denk na over de indeling

Voordat je jouw woonkamer gaat inrichten, is het verstandig om ook na te denken over de functie van de woonkamer. Is het de plek waar je graag een serie kijkt? Of geniet je veel meer van de natuur en wil je dus graag naar buiten kijken? Ben je een ware masterchef en schotel je jouw vrienden het liefst veel gangen voor? Het mag duidelijk zijn: het is belangrijk om te weten hoe je de woonkamer gebruikt. Dat heeft namelijk impact op de indeling. Voor liefhebbers van films en series is het handig om de bank neer te zetten met goed zicht op de televisie of de cinewall. Natuurliefhebbers zetten de zithoek neer met uitzicht op de tuin. En keukenprins(ses)en zorgen ervoor dat ze vanuit de keuken contact houden met hun visite.

Welke bank kies je?

Voor de inrichting van de woonkamer zijn er een aantal items heel belangrijk. Zo is de bank vaak het pronkstuk van de kamer. Het is niet alleen van belang dat je er comfortabel op zit of ligt, maar ook dat het op de juiste plek staat. En natuurlijk dat het een mooie bank is. Het gaat dus niet alleen om het kiezen van het juiste formaat, de kleur en de stof, maar ook de verhouding tot de woonkamer en de routing.

Een hoekbank past prima in een grote woonkamer. Maar in een kleine woonkamer oogt een hoekbank al snel te groot. Dan kun je beter kiezen voor een kleinere tweezitsbank. Wil je nog wel wat luxe hebben en je benen kwijt kunnen? Dan is een grote poef erbij een goed idee. Je legt ’s avonds heerlijk je benen erop neer. En wanneer er visite is, kun je er een dienblad met koffie erop kwijt.

Ontvang Lookbook
Dienst Img 2
Interieur Urk tv hoek

De juiste gordijnen kiezen voor de inrichting van de woonkamer

Gordijnen hebben, net als de vloer en de muur, veel invloed op de uitstraling en sfeer van de woonkamer. Door de juiste raamdecoratie te kiezen zorg je niet alleen dat het lichtinval gereguleerd is. Het heeft ook effect op je privacy, de sfeer, diepte en kleur van de woonkamer. Natuurlijk is het materiaal en de kleur heel belangrijk. Daarnaast moet je ook goed letten op het formaat van de gordijnen. Wanneer je een kleinere woonkamer hebt met vensterbanken die uitsteken, zijn korte gordijnen een goede keuze. Want als je wel lange gordijnen wil ophangen, moet je rekening houden dat je ze zo’n 8 centimeter voor de uitstekende vensterbanken moet ophangen. Hiermee verlies je dus behoorlijk wat ruimte. Voor een grote woonkamer zijn lange gordijnen tot de vloer wel een goede keuze. Het isoleert gelijk de woonkamer, de akoestiek is beter en het staat erg elegant.  

Luxe woonkamer inspiratie

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor de inrichting van je woonkamer? Het is altijd leuk om ideeën op te doen. We hebben al meerdere luxe woonkamers ingericht. Doe woonkamer inspiratie op met deze voorbeelden.

Interieurontwerp Van Een Penthouse
Interieur Ontwerp Van Een Zithoek In Een Penthouse

Interieurontwerp van de woonkamer van een penthouse

Of je nu groot of klein woont, het is altijd mogelijk om de inrichting van de woonkamer stijlvol en gezellig te maken. Zo hebben we voor het interieurontwerp van een penthouse ervoor gekozen om een maatwerk haard te plaatsen. De haard is gemaakt naar ons eigen ontwerp. Omdat de ruimte redelijk groot is, hebben we een extra zithoek gecreëerd. De haard doet dienst als roomdivider. Aan beide kanten van de haard kijk je erdoorheen, waardoor je vanuit alle kanten ook plezier van hebt.

Neem hier contact op
Interieur Urk Wonderwall Clue panelen
Detail Luxe Woonkamer Urk

Interieurontwerp van nieuwbouwvilla

Voor klanten mochten we een nieuwbouwvilla inrichten in de stijl Bold Luxury. We hebben aan de muren 3D moeraseiken wandpanelen geplaatst van Wonderwall Studios. Deze wandpanelen voegen warmte en luxe toe aan de woonkamer. Hout is materiaal dat ook een bepaalde rust geeft aan de kamer, wat ook erg prettig is. Deze panelen hebben we ook toegepast in de keuken, waardoor de woonkamer een mooie verbinding met de keuken heeft.

Neem hier contact op

Besteed de inrichting van je woonkamer uit

Wil je:

  • Je woonkamer luxueus inrichten?
  • Geen fouten maken met het inrichten van je woonkamer?
  • Jouw ideeën uitgewerkt zien, zodat je weet of het wel kan?


Tijdens een interieurontwerp advies werken we samen met jou jouw ideeën uit tot een interieurplan dat volledig aansluit op jouw wensen. Wil je dat je hele huis er elegant uitziet? Ook voor een luxe badkamer, luxe keuken en luxe slaapkamer kun je terecht bij ons.

Laat alles van a tot z uitvoeren