Interieurontwerper Amsterdam

Van eerste schets tot en met realisatie. Wij zorgen doormiddel van een totaal interieurconcept voor een plek waar jij helemaal jezelf kunt zijn

LookBook Studio Reinder Veenstra

Download hier jouw lookbook

en begin aan het tastbaar maken van jouw droom interieur!

“Reinder is een ontwerper die het totaal van alle zaken die bij een interieur komen kijken in kaart kan brengen.

Daarnaast worden zijn vaardigheden visueel in slimme en stijlvolle oplossingen voor de klant in beeld gebracht.”

– Michiel de Zeeuw, interieurarchitect en presentator

Interieurontwerper Michiel de Zeeuw

Een huis inrichten kan een lastige klus zijn. Sommige mensen hebben hier veel moeite mee. Zij weten bijvoorbeeld niet goed in wat voor een stijl zij de woning willen inrichten. Het kan dan ook lastig zijn om een geschikte woonstijl te vinden, vooral omdat er onwijs veel verschillende stijlen zijn. Als het je niet lukt om je woning zelfstandig in te richten, kan ik je hierbij helpen. Het kan handig zijn om hulp van een interieurontwerper te krijgen bij het inrichten van je woning in Amsterdam. Dit omdat jij en ik samen kunnen kijken naar welke woonstijl aansluit bij jou.

Detail van een keukenontwerp

Een woning inrichten

Het kan moeilijk zijn om keuzes te maken voor de inrichting van je huis. Als je dit lastig vindt, kan het fijn zijn als ik je hierbij advies geef. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om de volledige inrichting van je woning uit handen te geven. Een interieurontwerper weet namelijk precies hoe je een woning moet inrichten. Als je ervoor kiest om je woning niet zelf in te richten, is het van belang dat je duidelijk maakt wat je wensen zijn. Ik zal dan kijken hoe ik de woning het best naar jouw wens kan inrichten.

Detail van een keukenontwerp

Advies van een interieurontwerper Amsterdam

Als je moeite hebt met het inrichten van een huis kan het fijn zijn om hier advies over te krijgen. Soms is enkel het advies van iemand met kennis van zaken al voldoende en kun je het huis voor de rest helemaal zelf inrichten. In andere gevallen kan het fijn zijn om het huis volledig in samenwerking met een interieurontwerper in te richten. Op die manier weet je zeker dat je woning op een goede en mooie manier is ingericht. Daarom is het slim om op tijd hulp te vragen als je het moeilijk vindt om je woning op een mooie manier in te richten.

Design van een woning

Wanneer ik een huis voor iemand ga inrichten, houd ik rekening met veel verschillende factoren. Alleen op die manier kan ik het beste interieuradvies geven aan de mensen die mij hun woning laten inrichten. Het is bijvoorbeeld bij het inrichten van een woning van belang om rekening te houden met het design van de woning. Op die manier kun je ervoor zorgen dat het interieur goed bij de buitenkant van het huis past. Jouw Amsterdamse woning ziet er een stuk aantrekkelijker uit wanneer al deze factoren in balans zijn. Dit zijn dingen waar sommige mensen die hun eigen huis inrichten geen rekening mee houden waardoor het eindresultaat niet optimaal is.

Interieur ontwerpen

Als jij ervoor kiest om mij in te schakelen om het interieur te verzorgen, dan ben ik benieuwd naar wat jouw wensen voor het interieur zijn. Dat is de enige manier waarop ik als interieurontwerper ervoor kan zorgen dat de inrichting van de woning goed bij de bewoner past. Daarom moet je voordat je een interieurontwerper inschakelt goed nadenken over je wensen voor het interieur. Als je het te lastig vindt om dit zelf te bepalen, kun je ook advies vragen aan de interieurontwerper. Op die manier kun je samen op zoek naar jouw voorkeuren voor de inrichting van je woning.

Detail van een keukenontwerp
Detail van een keukenontwerp

De inrichting van de woonkamer

Je kunt een interieurontwerper inschakelen wanneer je moeite hebt met het inrichten van je huis. Het hoeft hierbij niet per se te gaan om het inrichten van een volledig huis, ook wanneer je bijvoorbeeld enkel je woonkamer een make-over wilt geven. Ook bij het inrichten van een woonkamer kan ik je helpen. Een woonkamer inrichten is een leuke klus aangezien je hierbij alle kanten op kunt. Op wat voor manier deze kamer uiteindelijk wordt ingericht wordt door de klant bepaald. Hierbij kan het handig zijn om hulp te krijgen van een interieurontwerper.

Hulp krijgen van een interieurontwerper

Het is fijn om advies te kunnen vragen aan een interieurontwerper wanneer je één of meerdere kamers moet gaan inrichten. Veel mensen vinden het lastig om zelf te bepalen hoe zij een kamer als de woonkamer gaan inrichten. Dat komt doordat een woonkamer op veel verschillende manieren kan worden ingericht. Ik als interieurontwerper kan je helpen bij het bepalen van de meest geschikte woonstijl voor jouw woonkamer. Het is fijn om in overleg te kijken naar de verschillende mogelijkheden die je hebt. Op die manier weten beide partijen wat er gaat gebeuren met de inrichting van de woning.

Inspiratie

Wanneer je keuzes moet maken voor de inrichting van je eigen huis, is het slim om op zoek te gaan naar inspiratie. Inspiratie voor het inrichten van je woning kun je op verschillende plekken vinden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op het internet te gaan zoeken naar verschillende woonstijlen en wat voor kleuren daar bij passen. Misschien helpt dit je al bij het bepalen van verschillende aspecten van deze stijlen die je wel of niet mooi vindt. Wanneer je mij dit verteld voordat ik ga nadenken over de inrichting van jouw woning, kan ik daar rekening mee houden tijdens het maken van een ontwerp.

Detail van een keukenontwerp
Detail van een keukenontwerp

De samenwerking

Een interieurontwerper moet altijd zorgen voor een goede samenwerking met de klant. Daarmee bedoel ik dat het van belang is om altijd te blijven overleggen over het interieur van het huis van de klant. Op die manier weet je zeker dat het ontwerp waar ik uiteindelijk mee kom is wat jij in gedachten had. Daarom is goede communicatie tussen interieurontwerper en klant van groot belang voor een soepele samenwerking. Als je het lastig vindt om te bepalen op wat voor manier je huis moet worden ingericht, kun je er ook voor kiezen om het inrichten van je woning volledig uit handen te geven.

Je woning in Amsterdam laten inrichten door een interieurontwerper

Een interieurontwerper kan jouw hele woning voor je inrichten. Wanneer je ervoor kiest om dit te laten doen door een interieurontwerper, bespaart dit jou veel moeite en ben je er bovendien zeker van dat de woning op een goede manier is ingericht. Het is dan wel van groot belang dat er goede communicatie is tussen de interieurontwerper en de klant. Ik wil natuurlijk voorkomen dat ik een heel plan heb bedacht voor de inrichting van je woning, maar dat later blijkt dat je dit interieur totaal niet mooi vindt. Wanneer ik voldoende met de klant communiceer komen dit soort situaties niet voor.

Detail van een keukenontwerp

Ontwerpen maken

Als interieurontwerper is het van belang om goede ontwerpen te maken. Het begint uiteraard met een idee in mijn hoofd. Wanneer ik denk dat dit een goed idee is voor het interieur van één van mijn klanten, begin ik met het maken van een ontwerp in 3D. Dit is vooral erg handig voor mijn opdrachtgevers. Als ik in 3D kan laten zien wat voor een plan ik heb om hun woning in te richten, kunnen zij gemakkelijk zien of zij dit een goed idee vinden of niet. Wanneer zij het hier niet mee eens zijn, ga ik het idee aanpassen zodat dit wel naar wens van de opdrachtgever is.

Detail van een keukenontwerp

Verlichting

Veel mensen denken dat de verlichting die je in een kamer ophangt niet zo belangrijk is. Wanneer je het belangrijk vindt om een goede sfeer in je huis te hebben, is het slim om eens na te denken over het aanschaffen van een aantal nieuwe lampen. Wij werken samen met Lightboxx. Dat komt doordat je door het juiste licht aan een ruimte toe te voegen een hele andere sfeer in de kamer kunt creëren. Ik als interieurontwerper kan je zeker helpen bij het vinden van verlichting die goed in je kamer past. Daarom kun je mij om hulp vragen wanneer je even niet goed weet wat voor lampen jij het liefst in je woonkamer zou willen ophangen.

Sfeer creëren

Het is van belang dat er een goede sfeer hangt wanneer je jouw woning binnenkomt. Wanneer dit element ontbreekt aan je woning, is deze nog niet compleet. Het kan dan slim zijn om advies te vragen aan een interieurontwerper. Ik kan je namelijk helpen bij het creëren van meer sfeer in jouw huis. Dit kan op allerlei verschillende manieren en daarom is er zeker een manier te vinden die goed bij jouw woning past. Wanneer ik door je huis loop, is de kans groot dat ik al een aantal verbeterpunten zie op het gebied van sfeer. Zo zorgen lege muren vaak voor een kille sfeer in een ruimte.

De sfeer verbeteren met kunst

Niet ieder huis is er bij gebaat als er kunst in wordt geplaatst. Toch kan dit in veel gevallen een manier zijn om meer sfeer in het huis toe te voegen. Dat komt doordat je lege muren kunt aankleden met een schilderij. Dit kan ervoor zorgen dat een ruimte minder kil aanvoelt wanneer je hier naar binnen stapt. Daarom kan het leuk zijn om eens op zoek te gaan naar mooie kunstwerken die bij jou aan de muur zouden passen. Ik kan je natuurlijk ook helpen bij het vinden van een geschikt kunstwerk voor in jouw Amsterdamse woning.

Detail van een keukenontwerp

Laat mij je inspireren!

LookBook Studio Reinder Veenstra Lichte achtergrond

Wij helpen je aan een stijlvol interieur waarin je de rust, luxe en weelde voelt.

Download hier jouw lookbook en krijg inspiratie en tips!

LookBook Studio Reinder Veenstra Lichte achtergrond