Social Media

Instagram
Facebook
YouTube
Vimeo

Official partner HOOG.design
Contact

AG Bellstraat 39-C
7903 AD Hoogeveen

KvK: 80444717
0528-783905
hello@reinderveenstra.com

Welke kleuren en materialen passen bij een high-end interieur?

Kleuren En Materialen Zijn Bepalend Voor Het Creëren Van Een High End Interieur

Wanneer je kiest voor een bepaalde woonstijl, is het van belang dat de kleuren en materialen hier goed bij passen. Bij iedere stijl passen namelijk weer andere kleuren en materialen. Het zijn de kenmerken die de woonstijl tot leven brengen. Door je hieraan te houden, creëer je eenheid en een rustgevende sfeer in huis. Dit zijn de kleuren en materialen die passen bij een high-end interieur.

Wat is een high-end interieur?

Laten we beginnen met wat een high-end interieur is. Een high-end interieur straalt luxe uit. Het is vaak een interieur met luxe-items, maar dan wel met mate. Niet alles is dus van goud of zilver, maar er is juist een elegante balans tussen glans en mat. De interieurstijl is erg geschikt wanneer je een luxe sfeer wil neerzetten, maar ook wanneer je op zoek bent naar warmte en een thuisgevoel. De kleurencombinaties, rijke natuurlijke materialen en heldere lijnen zorgen hiervoor. Modern en strak wordt gecombineerd met stoere materialen, zodat er een fijne balans ontstaat. Maar ook zie je vaak bijzondere wandafwerkingen terug, zoals een leren of bronzen wand. Dit maakt de muur specialer en chiquer. Je vindt bij een high-end interieur ook de stijlen klassiek, modern en industrieel terug. In de juiste proporties en door te kiezen voor de juiste kleuren en materialen, creëer je een schitterend effect.

Deze kleuren gebruik je het beste in een high-end interieur af

Wanneer je het hebt over kleuren die passen bij een high-end interieur, moet je denken aan neutrale kleuren, zoals:

 • Bruin
 • Grijs
 • Beige
 • Crème
 • Zand
 • Terracotta
 • Taupe

Kies voor aardetinten in het interieur, zoals bruin, terracotta, taupe en beige. Deze natuurlijke kleuren zijn warm en geven je huis een prettig thuisgevoel. Door deze kleuren te combineren met grijs, crème en zand, krijg je een harmonieus geheel. Maar wat je niet mag vergeten bij een high-end interieur, is dat ton-sur-ton ook een schitterend effect geeft. Door bijvoorbeeld verschillende tinten grijs met elkaar te combineren, creëer je gelaagdheid in de woning, maar ook een rustgevend effect. Deze kleuren zijn daarnaast tijdloos, waardoor je jarenlang prettig woont, zonder dat je verveeld raakt.

Kortgeleden nog ontwierpen we een interieur in één kleurthema. De woning kreeg daardoor een rustig effect. We gebruikten verschillende grijstinten. Om toch wat kleur aan te brengen en het geheel speels te onderbreken, brachten we ook een accentkleur aan. Zo vind je in het interieur een bruine fauteuil en bruin maatwerkmeubilair terug. Samen geeft dit een schitterend effect dat zowel luxe als rust uitstraalt.

Ontvang Lookbook
Luxe Maatwerk Urk
Inrichting Luxe Villa
Interieurontwerp Van Een Penthouse
Interieurdesign Van Een Penthouse

Dit zijn de materialen voor een high-end look

Een luxe interieur is niet compleet zonder de juiste materialen. De materialen moeten niet alleen bij elkaar passen, maar ook bij het kleurenschema dat je hebt gekozen. Voor de materialen kun je dan ook het beste de kleuren die hierboven staan, in verschillende tinten aanhouden. Om diepte aan te brengen in de woning, is het mooi om een balans te zoeken tussen materialen met glans en matte materialen. Een contrast tussen zachte en harde texturen past hier ook heel goed bij. Denk aan leer en zacht materiaal als wol. Een materiaal met warme uitstraling, zoals hout in combinatie met een koud materiaal als staal, is ook schitterend. Laat dezelfde materialen ook terugkomen in andere ruimtes. Dit zorgt voor verbinding en eenheid in je huis.

Denk out of the box. Je hoeft niet alle muren te behangen of verven. Het staat ontzettend chic om wandpanelen van hout te gebruiken. Of binnen een kader aan de muur kunstleer te bevestigen. Dit prikkelt niet alleen je zintuig zien, maar ook het zintuig voelen.

Neem hier contact op

Een lijst van materialen die je kunt gebruiken

Om je een beter beeld te geven van welke materialen geschikt zijn om te gebruiken in een high-end interieur, hebben we hieronder een lijst voor je gemaakt.

 • Warm hout, zoals eiken of notenhout
 • Velours
 • Staal
 • Koper
 • Messing
 • Goud
 • Marmer
 • Wol
 • Leer
 • Glas
 • Natuursteen
 • Beton

Voorbeelden van bijzondere materialen en kleuren

Samen met onze klanten hebben we al meerdere schitterende high-end interieurs mogen ontwerpen. Zo mochten we een interieurontwerp voor een nieuwbouw villa maken in de stijl Bold Luxury. We gebruikten hiervoor veel natuurlijke materialen. Een speciaal item in de villa zijn de 3D moeraseiken wandpanelen van Wonderwall Studios. De prachtige kleur van de wandpanelen geven warmte aan de kamer. Omdat het van donker hout is gemaakt, geeft het een luxe uitstraling en biedt het tegelijkertijd ook rust. De panelen hebben we symmetrisch in kaders in de zithoek en keuken geplaatst, zodat er een verbinding is ontstaan tussen beide ruimtes.

Voor een andere klant hebben we in de keuken gewerkt met een warme tint eiken fineer en een werkblad met een contrasterende kleur. Ook kozen we ervoor om bij de eetkamertafel dezelfde afwerking te gebruiken als voor de kastfronten in de keuken. Dit geeft het interieur een prachtig samenhangt geheel.

Kleuren en materialen voor een high-end interieur toepassen

Nu je weet welke kleuren en materialen je in een high-end interieur moet toepassen, kun je aan de slag gaan met het restylen van je huis. Weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen? We werken graag met je samen aan een interieurplan dat past bij al jouw woonwensen. Samen gaan we met jou in onze studio aan de slag, zodat je aan het eind van het gesprek een duidelijk beeld hebt hoe jouw woning optimaal ingedeeld en ingericht kan worden. Dit is een aanrader voor jou, als je:

 • Je huis luxueus, maar ook huiselijk wil inrichten
 • Ideeën hebt die je eerst nog wil bespreken met een interieurexpert
 • Vroeger fouten hebt gemaakt die je niet nog een keer wil maken
 • Behoefte hebt aan visuele ondersteuning, zodat je jouw droominterieur eerst voor je ziet
 • Niet goed weet wat nu echt bij jou past
Laat alles van a tot z uitvoeren