Social Media

Instagram
Facebook
YouTube
Vimeo

Official partner HOOG.design
Contact

AG Bellstraat 39-C
7903 AD Hoogeveen

KvK: 80444717
0528-783905
hello@reinderveenstra.com

Thuiswerkplek inrichten: tips voor jouw kantoor aan huis

Thuiswerkplek Inrichten Hoe Doe Je Het

Sinds een aantal jaar werken we meer thuis dan ooit. Omdat hybride werken tegenwoordig de norm is, is het prettig om ook thuis een fijne werkplek te hebben. Bij het juist inrichten van een thuiswerkplek zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Een thuiswerkplek inrichten lukt je met deze tips.

Kies de juiste plek uit in huis

Wat is een goede thuiswerkplek? Eigenlijk is het simpel. Een goede plek om te werken, is een plek zonder veel afleidingen. Kies dus voor een aparte werkkamer en werk bij voorkeur niet standaard aan de eettafel. Helemaal als je kinderen hebt, kom je zonder een rustige plek in huis niet aan je werk toe. Werkt je partner ook thuis en heb je de ruimte? Ga voor twee werkkamers. Zo kunnen jullie ongestoord werken.

Moeten jullie veel telefoneren voor jullie werk? Doe dit dan in de werkkamer, of wijs een andere plek toe om te telefoneren. Wanneer je geen extra ruimte in huis hebt voor een werkplek, kun je er ook voor kiezen om in de slaapkamer een werkplek te realiseren. Zorg dat de slaapkamer afgesloten is, zodat je geen last hebt van geluiden buiten de kamer. Zo hebben we het ook gedaan bij het inrichten van deze loft.

Kleurgebruik in een thuiskantoor

De meeste thuiskantoren zijn niet ruim. Vaak kiezen mensen ervoor om de kleinste kamer in het huis als kantoor in te richten. Om toch een ruimtelijk effect te krijgen, kun je het beste voor lichte kleuren en materialen kiezen. Denk daarbij aan een lichte eiken vloer en lichte kleuren op de muren. Kies voor contrasterende kleuren en voorkom daarmee dat je thuiswerkplek saai wordt. Kies bijvoorbeeld voor een donker gebeitst eiken bureau. Dat is een mooie tegenhanger voor het lichte geheel.

Ontvang Lookbook
Home Header 3
Inspiratie 1

Waar moet een thuiswerkplek aan voldoen?

Een prettige thuiswerkplek heeft voldoende licht. Hoe meer daglicht er in de kamer valt, hoe beter. Dankzij goede verlichting is je concentratie namelijk optimaal. Net als bij een kantoor moet je werkplek aan een aantal eisen voldoen. Zo moet je:

  • Een verstelbaar bureau hebben
  • Op een ergonomische bureaustoel zitten
  • Een goede muis en los toetsenbord hebben
  • Je beeldscherm op 90 graden ten opzichte van je zichtlijn hebben staan

 

Hoe zet ik mijn bureau neer?

Het belangrijkste in een thuiskantoor is het bureau. Heb je een raam in de werkkamer? Zet dan het bureau verticaal voor het raam neer. Dan maak je optimaal gebruik van het natuurlijke licht. Schijnt de zon te fel naar binnen? Zorg dan voor zonwering of een gordijn voor het raam. Wanneer je geen raam of maar een klein raam in de kamer hebt, is het verstandig om gebruik te maken van hang- of bureaulampen.

Kies voor een verstelbaar bureau dat past bij het interieur. Een bureau met houten blad geeft je thuiswerkplek een warme uitstraling. En doordat het bureau verstelbaar is, pas je het bureau makkelijk aan je lichaam aan. Het liefst kies je voor een bureau dat je ook op stahoogte kunt zetten. Dan wissel je namelijk zitten met staan af, wat weer positief is voor je lichaam.

 

Verlichting op je werkplek

Ook voor het thuiskantoor geldt, net als voor elke andere kamer in huis, dat het slim is om goed na te denken over het lichtplan. Je begint bij de basisverlichting. Hiermee zorg je ervoor dat de hele kamer voorzien is van licht. Functioneel licht is nodig om goed te zien wat je doet. Een goede bureaulamp mag daarom niet ontbreken op je werkplek. En met accentverlichting benadruk je een bepaald item in de kamer en maak je de ruimte spannender. Kies bijvoorbeeld voor mooie wandverlichting waarmee je de wand uitlicht.

 

Dienst Img 1
Werkwijze Afbeelding 1 (1)

Voldoende opbergruimte

Het is ook belangrijk om genoeg opslagruimte te creëren tijdens het inrichten van het thuiskantoor. Hang bijvoorbeeld planken op boven het bureau, zodat je hier ordners kwijt kunt. Of zet een extra kast neer in het thuiskantoor, zodat je voldoende opbergruimte hebt. Het voordeel van een kast, is dat je alles achter gesloten deuren opbergt. Hierdoor is je werkplek altijd opgeruimd en ervaar je meer rust in je hoofd. Dit bevordert je concentratie.

 

Breng de natuur naar binnen

Wist je dat een kamerplant de ideale collega is? Uit onderzoek is gebleken dat een plant in de kamer je 15% productiever maakt. Daarnaast zorgt een plant voor meer zuurstof. Wanneer je het raam in de winter liever niet open hebt staan, helpt de plant er dus voor dat je nog voldoende zuurstof in de kamer hebt. Daarnaast staat een plant in je werkkamer gezellig en sfeervol.

Neem hier contact op

Goede akoestiek in de werkkamer

Wanneer je veel telefoongesprekken voert in je werkkamer, is het ook verstandig om goed na te denken over de akoestiek van je thuiskantoor. Vooral als je videobelt via de laptop. Om de akoestiek in de kamer te verbeteren, kies je voor wand en plafondpanelen die je ophangt. Ook erg chic: een wandpaneel van hout of leer.

Voorbeeld van een thuiswerkplek

Ben je na het lezen van deze tips nieuwsgierig geworden naar een voorbeeld van een thuiswerkplek? Voor één van onze klanten mochten wij een fijne werkplek realiseren. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van lichte materialen, om het ruimtelijke gevoel te versterken. De muren hebben we geverfd met verf van Pure & Original De Marrakech Walls. Dit geeft een wolkerig effect en geeft een luxueuze uitstraling. Voor het contrast kozen we voor een bureau in een donkere kleur.

Laat alles van a tot z uitvoeren
Dienst Img 1
Werkwijze Afbeelding 1 (1)

Laat je thuiswerkplek inrichten

Heb je nog geen goede thuiswerkplek en wil je deze wel creëren? Wij helpen je graag met het realiseren van een fijne werkplek in huis. Dit doen we tijdens een interieurontwerp advies sessie. Tijdens deze sessie van twee tot drie uur:

  • Ga je samen met een expert in onze studio aan de slag
  • Heb je aan het eind van het gesprek een duidelijk beeld hoe je jouw thuiswerkplek optimaal kunt inrichten
  • Lukt het je om stijlvolle keuzes te maken

Na deze sessie werken we de schetsontwerpen van de inrichting van je thuiskantoor voor je uit in een plattegrond, een afbeelding ter inspiratie en een 3D schetsontwerp. Hierdoor krijg je het gevoel dat jouw thuiswerkplek al tot leven komt.

Neem hier contact op