Social Media

Instagram
Facebook
YouTube
Vimeo

Official partner HOOG.design
Contact

AG Bellstraat 39-C
7903 AD Hoogeveen

KvK: 80444717
0528-783905
hello@reinderveenstra.com

Meubels op maat laten maken: zo laat jij een uniek droommeubel maken!

Meubels Op Maat Laten Maken

Wanneer je je interieur opnieuw laat inrichten, kun je kiezen om je meubels (of een deel hiervan) mee te nemen in het nieuwe ontwerp. In de praktijk is het vaak mooier om voor nieuwe meubels te gaan omdat dit beter bij gewenste stijl past. Een van de mogelijkheden voor nieuwe meubels, is dat je meubels op maat kunt laten maken. Het op maat laten maken van je meubels heeft verschillende voordelen vergeleken met je huidige meubels of nieuwe kant-en-klare meubels. In deze blog vertel ik je hier meer over.

Dit zijn de voordelen van meubels op maat

Vaak denk je bij maatwerk meubelen dat het vooral bedoeld is voor ruimtes met moeilijke hoeken of vreemde vormen. Toch is een meubelstuk op maat meer dan dat. Soms kun je bij meubelwinkels simpelweg niet vinden wat je zoekt. Ook wanneer je tientallen meubelzaken bezoekt, kunnen de opties afwijken van je wens. Een op maat gemaakt meubelstuk is dan een goede oplossing.

De voordelen van meubels op maat:

  • Je hebt een uniek item in huis
  • Het pas perfect op de plek die je in gedachten hebt
  • De materiaalmogelijkheden zijn oneindig

Inspiratie vormt de basis van het meubelstuk

Voordat je een meubel op maat bestelt, is het handig om inspiratie op te doen. Omdat je het meubelstuk op maat laat maken, kun je verschillende meubelstukken met elkaar combineren. Zo creëer je jouw unieke droommeubel. Dus vind je de poten van een bepaalde fauteuil mooi en de zitting van een bank? Met meubels op maat combineer je dit gewoon. Op Pinterest vind je veel voorbeelden van meubels en kun je een collectie maken van jouw favoriete voorbeelden. Dit is handig om mee te nemen naar de meubelmaker of naar de interieurontwerper, zodat je dit kunt laten zien.

Kortgeleden nog ontwierpen we een interieur in één kleurthema. De woning kreeg daardoor een rustig effect. We gebruikten verschillende grijstinten. Om toch wat kleur aan te brengen en het geheel speels te onderbreken, brachten we ook een accentkleur aan. Zo vind je in het interieur een bruine fauteuil en bruin maatwerkmeubilair terug. Samen geeft dit een schitterend effect dat zowel luxe als rust uitstraalt.

Ontvang Lookbook
Luxe Maatwerk Urk
Inrichting Luxe Villa
Interieurontwerp Van Een Penthouse
Interieurdesign Van Een Penthouse

Werk je idee uit op papier

Heb je al een idee hoe een bepaald meubelstuk eruit moet komen te zien in je nieuwe inrichting? Zet deze ideeën dan gelijk op papier. Zo vergeet je ze niet. Je kunt ook zelf proberen om een schets te maken of om je ideeën uitgebreid opschrijven. Denk ook al na over kleuren en materialen. Vanuit dit idee kan een interieurontwerper of meubelmaker je verder helpen en jouw ideeën uitwerken tot een duidelijke schets. Want een interieurontwerper en meubelmaker weten wat wel en niet werkt.

Bepaal van tevoren je budget

Over het algemeen is het goedkoper om kant-en-klare meubels te kopen dan meubels op maat te laten maken. Daartegen is een meubel op maat wel uniek. Het is helemaal afgestemd op jouw wensen, het past perfect in je interieur en is kwalitatief van hoog niveau. Daarom doe je er vaker ook langer mee dan een kant-en-klaar meubelstuk. Bepaal vooraf je budget, zodat je dit kunt aangeven bij de interieurontwerper of meubelmaker. Aan de hand hiervan kan de professional namelijk de juiste materialen uitzoeken. Door je budget aan te geven kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Neem hier contact op

Voorbeelden van op maat gemaakte meubels

Je kunt het zo gek niet bedenken, of het kan op maat gemaakt worden. Van een op maat gemaakte kast tot een op maat gemaakt bureau. Om inspiratie op te doen is het verstandig om wat voorbeelden te bekijken. Hierdoor krijg je een beter beeld van wat er allemaal mogelijk is. Daarom hebben we hieronder een aantal voorbeelden voor je van de meubels die we op maat hebben laten maken voor onze interieurontwerpen.

Doorlopende hoekkast

Voor dit project hebben we gekozen om een hoekkast tegen de wand te plaatsen. Deze loopt door tot in de zithoek. Hierdoor wordt de eethoek ook bij de zithoek betrokken. Daarnaast is er genoeg kastruimte om spullen in op te bergen. Hierdoor blijft de zithoek rommelvrij.

Laat alles van a tot z uitvoeren
Interieurontwerp Van Een Penthouse
Interieur Tolbert TV hoek

Meubels op maat om de ruimte te accentueren

Maatwerk meubels zijn ook perfect in kleinere ruimtes. Om de lengte van de ruimte in dit penthouse te accentueren, hebben we ervoor gekozen om een wandvullend meubelstuk te ontwerpen met ruimte voor de televisie. De ledverlichting boven het meubel creëert een spannend lichtbeeld, waardoor het meubel nog meer dimensie krijgt.

Neem hier contact op

Televisie weggewerkt in de kast

Je wil een televisie in de woonkamer, maar je vindt het niet mooi als deze altijd zichtbaar is. Een maatwerkmeubel met deuren is dan ideaal. Geen zin om televisie te kijken? Schuif dan de deuren dicht. Hierdoor wordt het meubelstuk onderdeel van de architectuur.

Laat alles van a tot z uitvoeren
Interieurontwerp Van Een Penthouse
Keuken Doorkijk

Kinderspullen mooi weggewerkt

Je kinderen moeten fijn kunnen spelen in huis, maar rondslingerend speelgoed is een doorn in het oog. Voor dit project hebben we in een nis een maatwerkkast geplaatst waar alle kinderspullen opgeborgen kunnen worden. Hierdoor hebben de kinderen een vaste plek voor al hun speelgoed en knutselspullen. Liggen de kinderen op bed? Dan zorg je er makkelijk en snel voor dat het rommelvrij in huis is. Een luxe en kindvriendelijk interieur is dus prima te combineren.

Neem hier contact op

De kleur van op maat gemaakte meubels is ook belangrijk

Voor maatwerkmeubels is het ook slim om goed na te denken over de kleur- en materiaalkeuze. Zo hebben we voor deze maatwerkkast gekozen om een donkere tint te gebruiken. De kleur past perfect bij het groen in de tuin. Er ontstaat dankzij deze keuze een naadloze verbinding tussen het interieur binnen en de tuin buiten.


Denk buiten de lijntjes

Een vakkenkast op maat laten maken kan natuurlijk. Maar er is zoveel meer mogelijk op maat. Denk aan een wandkast waar de televisie achter is verwerkt, een dressoir, schoenenkast in de hal, een eettafel, eetkamerstoelen, badkamermeubels, wandbank of wandplanken op maat. Naast meubels op maat, is het ook mogelijk om andere woonitems op maat te laten maken. Zoals een maatwerk haard, kapstok en accessoires voor in huis.

Voor het interieurontwerp van een penthouse hebben we ervoor gekozen om een maatwerk haard te plaatsen. Deze haard hebben we zelf ontworpen, zodat de vorm past bij de stijl van de keuken. Hierdoor ontstaat er samenhang met de verschillende ruimtes. Doordat het een doorkijkhaard is, geniet je aan beide kanten van de haard.


Gratis inspiratie en tips en tricks

Wil je meubels op maat laten maken voor de nieuwe inrichting van je woning en kun je nog wel wat inspiratie, tips en tricks gebruiken? Onze Lookbook staat bomvol:

  • Waardevolle tips om een echt thuisgevoel te creëren
  • Interieurinspiratie
  • Slimme ideeën voor een gebalanceerde indeling

Ook lees je in het Lookbook waarom verlichting geen sluitpost op je budget mag zijn en wat een samenwerking met onze studio jou oplevert. Kortom: een gratis inspiratiegids vol mooie ideeën en voorbeelden.

Laat alles van a tot z uitvoeren