Social Media

Instagram
Facebook
YouTube
Vimeo

Official partner HOOG.design
Contact

AG Bellstraat 39-C
7903 AD Hoogeveen

KvK: 80444717
0528-783905
hello@reinderveenstra.com

Luxe interieurs: inspiratie voor jouw woning

Luxe Interieurs Richt Je In Met Deze Tips

Een luxe interieur is voor iedereen anders. Zo is het voor de één een klassiek ingericht interieur met ornamenten en kolossale kroonluchters, maar voor de ander een modern ingerichte kamer met weinig poespas. Voor iedere wens is er wel wat te vinden. Laat je inspireren met deze luxe interieurs en tips, zodat je straks barst van de ideeën voor jouw perfecte interieur.

Een glazen haard past perfect bij luxe interieurs

Het maakt niet uit voor welke stijl je kiest, een glazen haard is bijna altijd een succes. Het straalt direct een warme luxe uit. Zo hebben we voor een project de grote leefkeuken van de zitkamer gescheiden met een doorkijkhaard en stalen deur. Dankzij de doorkijkhaard houd je nog wel contact met beide ruimtes, maar verkeer je wel in de rust van de ene kamer. Ook is het sfeervolle vlammenspel in beide ruimtes te zien. Dit geeft een gezellige sfeer en het ziet er ook erg luxe uit.

Een opvallende wand is de blikvanger van de ruimte

In het lijstje van luxe woonkamer inspiratie mag een opvallende en bijzondere wand niet ontbreken. We hebben bijvoorbeeld bij het interieurontwerp voor een nieuwbouwvilla prachtige 3D moeraseiken wandpanelen van Wonderwall Studios tegen de muur geplaatst. De schitterende kleur van het moeraseiken voegt een prettige warmte toe aan het interieur. Dankzij de natuurlijke uitstraling en de symmetrische kaders geven de wandpanelen een luxe look aan de woonkamer en de keuken.

Ontvang Lookbook
Interieur Urk Zithoek
Inrichting Luxe Villa
Interieurontwerp Van Een Penthouse
Interieurdesign Van Een Penthouse

Kies voor een kleurthema

Hoe drukker een interieur oogt, des te minder luxe het vaak uitstraalt. Het is dus verstandig om voor een kleurthema te kiezen. Binnen dit thema pas je wel weer verschillende tinten toe. Hierdoor is de uitstraling van je interieur direct rustig. Mis je wat kleur? Breng dan wat accentkleuren in het interieur aan door middel van accessoires. Zo hebben we voor het interieurontwerp van een vrijstaande villa eenheid en rust aangebracht door verschillende grijstinten te combineren met een bruine accentkleur.

Neem hier contact op

Gebruik andere, luxe materialen

Met het gebruik van opvallende, of bijzondere materialen op speciale plekken, creëer je een spannende en elegante look. Kijk maar eens bij ons interieurontwerp van een vrijstaande woning. Hierbij hebben we een kader van zandkleurig kunstleer aan de muur geplaatst. Dit materiaal prikkelt niet alleen je ogen, maar is ook heel bijzonder om te voelen. Dankzij de zandkleur heeft het kunstleer aan de muur een extra luxueuze uitstraling.

Review 1
Ontwerp Cinewall

Donkere kleuren en een cinewall

Is de woonkamer echt de plek in je huis waar je je ontspant door een spannende film met het gezin te kijken onder het genot van een drankje en wat te eten? Hoewel de meeste mensen er niet zo snel aan denken om de muren in een donkere kleur te behangen of verven, staan donkere kleuren in de woonkamer erg cosy en chic. We mochten voor één van onze klanten een cinewall ontwerpen, waarbij de woonkamer een sfeervol effect moest krijgen. Om dat effect te creëren, hebben we gekozen om donkere kleuren toe te passen in de kamer. De cinewall vult de gehele wand, waarbij de wand doorloopt naar de twee prachtige stalen deuren.

Neem hier contact op

Kunst in de woonkamer

Kunstzinnige objecten of mooie schilderijen voegen ook een bepaalde verfijnde uitstraling toe aan luxe interieurs. Wil je kunst aanschaffen? Kies dan voor een of twee stukken die goed opvallen, maar tegelijkertijd onderdeel zijn van het geheel. Denk na over de kleurstellingen van de schilderijen en zorg dat ze perfect bij de kamer passen. Neem als voorbeeld de twee schilderijen van het onderstaande project. Hierbij hebben we ervoor gekozen om twee schilderijen aan de zijkant van de entree van de erker te plaatsen.

Interieurontwerp Van Een Penthouse
Interieurdesign Van Een Penthouse

Creëer met de juiste verlichting de spotlight

Een ondergewaardeerd onderdeel van het inrichten van een woonkamer is meestal het lichtplan. De manier waarop je de ruimte verlicht, is bepalend voor de sfeer. Door spots strategisch te plaatsen creëer je bijvoorbeeld meer licht en diepte in de ruimte. Een goed voorbeeld hiervan staat hieronder.

Neem hier contact op

Shoppen voor luxe items

Voor een luxe inrichting van de woonkamer moet je gebruik maken van banken, stoelen, tafels en lampen die hierbij passen. We zijn bij Studio Reinder Veenstra vaak groot fan van meubels op maat, maar je kunt ook naar hartenlust shoppen bij luxe woonwinkels. Onder onze favoriete luxe woonmerken behoren onder andere:

Ga je winkelen bij een van deze merken? Dan weet je dat je met een stijlvol meubelstuk of een elegant behang thuiskomt.

 

Meer luxe interieurs: kindvriendelijk en handige tips

Wil je meer tips voor luxe interieurs lezen? We hebben al eerder 8 tips voor een luxe interieur voor je op een rijtje gezet. Wist je trouwens dat je ook luxe prima met een kindvriendelijk interieur kunt combineren? Als je rekening houdt met voldoende opbergruimte, een praktische indeling en slim materiaalgebruik, creëer je een kindvriendelijk en tegelijkertijd luxe interieur.


Luxe interieurs laten inrichten

Bruis je van de ideeën na het lezen van deze tips, maar weet je nog niet zo goed hoe al je ideeën samen eruit komen te zien? Of heb je eerder al eens fouten gemaakt met het inrichten van je interieur en wil je dit voorkomen? Dan is een interieurontwerp en advies sessie een uitkomst.

Tijdens deze sessie ga je samen met een expert aan de slag om de juiste keuzes te maken, zodat je een interieur krijgt dat bij jou past. Aan het einde van deze sessie is je helemaal duidelijk hoe je jouw ruimte het beste indeelt en inricht. En na deze sessie werken we jouw wensen uit tot een plattegrond, inspiratie afbeelding en 3D schetsontwerp, waardoor je een helder beeld hebt hoe je jouw ideeën tot een samenhangend geheel krijgt.  

Laat alles van a tot z uitvoeren