Social Media

Instagram
Facebook
YouTube
Vimeo

Official partner HOOG.design
Contact

AG Bellstraat 39-C
7903 AD Hoogeveen

KvK: 80444717
0528-783905
hello@reinderveenstra.com

Interieurontwerp: zo realiseer jij je droominterieur

Een Interieurontwerp Van Onze Hand

Mis je samenhang in je interieur? Of heb je een nieuwe woning gekocht en wil je het goed aanpakken? Om je droominterieur te creëren, is het handig om te starten met een interieurontwerp. In zo’n ontwerp komen al jouw ideeën bij elkaar en zie je of het allemaal bij elkaar past. Maar hoe maak je een interieurontwerp?

Alle interieurstijlen op een rij

Vraag jezelf eerst af: welk interieur past bij mij? Dat doe je door veel verschillende interieurs te bekijken. Schrijf voor jezelf op wat je mooi vindt aan een bepaalde stijl. 

Welke interieur stijlen zijn er?

 • Bohemien
 • Botanisch
 • Design
 • Industrieel
 • Landelijk
 • Luxueus
 • Klassiek
 • Modern
 • Retro
 • Romantisch
 • Scandinavisch

Je kunt deze interieurstijlen ook goed met elkaar combineren. Binnen deze stijlen zijn er ook substijlen. Neem bijvoorbeeld de luxueuze interieurstijl. Onder deze stijl vallen onder andere de stijlen Soothing luxury, Roman luxury en Modern luxury.

Kies altijd een stijl die past bij jou, zodat de inrichting past bij jou als persoon. Kies dus niet voor een bepaalde stijl omdat deze nu ‘in de mode is’. Want als de stijl niet helemaal bij jou als persoon past, heb je niet lang plezier van je nieuwe inrichting. Je kunt veel beter kijken naar een stijl waar je blij van wordt en blijft. Een stijl waar je je thuis voelt.

Maak een moodboard om het te visualiseren

Nu je weet in welke stijl je het interieurontwerp wil maken, is het slim om inspiratie op te doen en bij te houden. Dit doe je met een moodboard. Je kunt een moodboard offline maken, door uit woonmagazines jouw favoriete items en interieurs te knippen en op een groot vel te plakken. Maar je kunt ook online je inspiratie bijhouden via Pinterest. Het is de plek waar je online afbeeldingen verzamelt en bewaart. Zoals die schitterende bank, het prachtige behang en mooie tapijt.

Het indelen van de ruimte begint met een goede plattegrond

Voor het interieurontwerp heb je een plattegrond van je woning nodig. Hierdoor weet je namelijk hoe groot de ruimte is die je wil inrichten. Op de plattegrond teken je op schaal uit waar welk meubelstuk komt te staan. Heb je geen plattegrond van je huis? Dan kun je ook je huis opmeten en dit op een schaal van 1:50 tekenen. Teken ook de meubels op schaal uit en knip deze uit. Nu kun je op de plattegrond van je woning namelijk gaan schuiven met deze meubels op schaal, tot je de juiste plekken hebt gevonden. Hierdoor krijg je al een idee hoe het eruit komt te zien.

Ontvang Lookbook
Luxe Maatwerk Urk
Inrichting Luxe Villa
Interieurontwerp Van Een Penthouse
Interieurdesign Van Een Penthouse

Houd rekening met de ruimte die je wil inrichten

Een interieurontwerp van een keuken is heel anders dan die van de slaapkamer of badkamer. Elke ruimte heeft namelijk zijn eigen functionaliteiten. En dan verschilt het ook per persoon hoe je deze ruimte benut. Waar voor de een de keuken de belangrijkste ruimte in het huis, is voor een ander de woonkamer juist het hart van het huis. Daarom wil de een de focus leggen op een keuken waar ook voldoende zitmogelijkheden zijn. En de ander wil juist weer een royale bank, om languit op te kunnen liggen tijdens het kijken van een film op de cinewall.

Om alle ruimtes in huis met elkaar te betrekken en er een geheel van te maken, staat het erg mooi om bepaalde elementen terug te laten komen in enkele ruimtes. Zoals we hebben gedaan met de 3D moeraseiken wandpanelen in het interieurontwerp van deze nieuwbouw villa. Deze wandpanelen hebben we toegepast in zowel de zithoek als in de keuken, waardoor er een verbinding tussen de ruimtes ontstaat.

Neem hier contact op

De 7 focuspunten van een interieurontwerp

Voor het inrichten van een interieur moet je rekening houden met zeven focuspunten:

 • Ruimte
 • Licht
 • Lijnen
 • Vormen
 • Kleuren
 • Texturen
 • Patronen

Een interieurontwerp is dus niet een kwestie van meubels bij elkaar verzamelen en bepalen welke kleur je op de muren wil. Een goed lichtplan is bijvoorbeeld vaak een ondergeschoven kindje, terwijl het licht juist bepalend is voor de sfeer in huis. Vormen in het huis bepalen ook een groot deel van de uitstraling.

Zo hebben we een hoekig penthouse ingericht met ronde vormen in de keuken en de haard. Door de combinatie van strakke lijnen met ronde, vloeiende lijnen, ontstaat er een prettige balans in het interieur. Ook geeft het een spannend effect.

Laat alles van a tot z uitvoeren
Interieurontwerp Van Een Penthouse
Interieurdesign Van Een Penthouse

Samen met een interieurontwerper werken aan het interieurontwerp

Natuurlijk kun je zelf aan de slag gaan met het ontwerpen van je interieur, maar je kunt ook hulp inschakelen van een ervaren interieurontwerper. Interieurontwerpers weten namelijk precies wat wel en niet bij elkaar past, hoe je samenhang krijgt, hoe je het beste een lichtplan opzet en welk effect bepaalde kleuren op de ruimte hebben. Het is slim om te kiezen voor een interieurontwerper die goed naar je luistert, waarmee je een klik hebt en die de stijl hanteert die bij jou past.

Neem hier contact op

Ontwerp met Studio Reinder Veenstra het interieur van je dromen

Wil je:

 Je huis fijn en luxueus inrichten?

 • Niet dezelfde fouten maken die je al eerder gemaakt hebt?
 • Voor nu alleen een interieurontwerp?
 • Jouw droominterieur visueel laten uitwerken?
 • Je ideeën bespreken met een interieurontwerper?

Dan is een interieurontwerp traject met Studio Reinder Veenstra echt iets voor jou. Tijdens dit traject ga je samen met een expert in onze studio aan de slag om jouw luxe keuken, badkamer of verdieping te ontwerpen. Aan het eind van het traject heb je een duidelijk beeld hoe je jouw huis het beste inricht en indeelt. Samen met ons maak je de keuzes voor de stijl, materialen en vormen die bij jouw wensen passen. En na deze sessie gaat ons creatieve team aan de slag om de ideeën voor je interieur uit te werken tot een plattegrond, 3D visualisatie en inspiratieafbeelding. Hierdoor krijg je het gevoel alsof jouw droominterieur al is ontstaan. Samen met jou maken we van jouw huis de plek waar je je thuis voelt.

Laat alles van a tot z uitvoeren