Social Media

Instagram
Facebook
YouTube
Vimeo

Official partner HOOG.design
Contact

AG Bellstraat 39-C
7903 AD Hoogeveen

KvK: 80444717
0528-783905
hello@reinderveenstra.com

Inspiratie en tips: zo maak je jouw eigen cinewall

Inspiratie En Tips Voor Het Maken Van Een Cinewall

Een cinewall is een voorzetwand voor de inbouw van een haard en een televisie. Het voordeel van een cinewall, is dat het stijlvol en handig is. Daarnaast is het een stijlvolle oplossing om de kabels van de apparatuur weg te werken. Daarnaast kun je de wand ook gebruiken om planken aan te hangen, zodat je decoratie, boeken en accessoires kwijt kunt. Wil je er ook eentje, maar heb je er nog vragen over? De antwoorden vind je hier.

Een cinewall met of zonder haard

Typerend voor de cinewall, is dat je ze over het algemeen met haard ziet. Dus niet alleen je televisie is erin weggewerkt, maar ook de sfeerverlichting en een elektrische sfeerhaard. Je kunt er alleen een elektrische haard in plaatsen. Een gewone open haard of een gashaard zijn te brandgevaarlijk. Daarnaast wordt de levensduur van je televisie aangetast door deze haarden. Wil je geen cinewall met haard? Een cinewall zonder haard is natuurlijk ook mogelijk.

Wat kost een cinewall?

Het prijskaartje? De kosten beginnen bij zo’n € 3500. Al zijn de kosten van het plaatsen van de wand wel uiteenlopend en kun je alle kanten op met materiaal. Kortom: het hangt er vanaf welke keuzes je maakt. De grootte van de tv-wand is ook een bepalende prijsfactor. Kies je voor een stukje van de muur, of wil je een tv-wand die de hele muur beslaat? De elektrische haard is ook een prijsbepalend element. Er zijn verschillende soorten elektrische haarden waaruit je kunt kiezen, dus je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Dan heb je nog de afwerking. Je kunt de wand verven, of kies voor een luxere (en duurdere) afwerking, zoals chique leer

Het is natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor een kant-en-klare cinewall. Over het algemeen is dit goedkoper dan een op maat gemaakte tv-wand, omdat de onderdelen voor de wand klaarliggen en ze in grote partijen worden gemaakt. Alleen heb je dan niet de mogelijkheid om je eigen wensen hierin te verwerken. En de wand is niet uniek. Wij zijn bij studio Reinder Veenstra vanwege de vele mogelijkheden fan van meubels op maat.

Hoe maak je zelf een cinewall?

Vind je het zelf leuk om te klussen? Dan kun je ervoor kiezen om zelf een cinewall te maken. Het voordeel hiervan, is dat je de wand naar jouw wens maakt. Op internet vind je verschillende bouwtekeningen voor de walls. Er zijn een aantal zaken waar je ook rekening mee moet houden voor het bouwen van je eigen tv-wand:

  • Hoe diep moet een cinewall zijn?
  • Maak je de wand met of zonder haard?
  • Welke materialen voor een cinewall zijn geschikt?
  • Wil je extra opties?

De afmetingen van de wand

Je begint met het bepalen van de afmetingen. De diepte kies je zelf, maar je moet wel rekening houden met de haard en /of de televisie die je erin wil plaatsen. Vergeet niet om ruimte te reserveren voor de kabels. Houd daarvoor een diepte van minstens 20 centimeter aan. Teken alles goed uit of gebruik een bouwtekening.

Ontvang Lookbook
Interieur Urk tv hoek
Interieur Tolbert TV hoek

Wel of geen haard?

Twijfel je nog of je wel of geen elektrische sfeerhaard in de wand wil plaatsen? Je kunt de ruimte ook gebruiken om een geluidsinstallatie in te bouwen. Of wat dacht je van extra plek voor decoratie? Bedenk dit wel voordat je de wand gaat bouwen, anders heb je strak een gat in de wand gemaakt die je niet wil gebruiken.

Materialen voor de wand

De materiaalkeuze is heel bepalend voor de sfeer die je wil creëren, net als de kleur. Let er in ieder geval op dat het materiaal en de kleur van de wand past bij de rest van de ruimte. Je kunt de wand maken van hout en dan verven, stucen of met leer bekleden. Leer geeft een luxe uitstraling aan de ruimte. En kleuren als bruin, zand, crème, taupe, terracotta, grijs en beige passen perfect bij een high-end interieur.

Extra opties voor de cinewall

Zoals we al eerder vertelden, hoef je niet te kiezen voor een haard in de wand. Je kunt ook kiezen voor andere opties. Zo zorgt een mooi geluidssysteem in de wand voor een heus bioscoopgevoel in je eigen huis. Of plaats een vakkenkast in de wand, voor kaarsen en andere accessoires.

De voor- en nadelen van het zelf bouwen

Wanneer je zelf een wand maakt, bepaal je zelf hoe deze eruit moet komen te zien, welke materialen je wil gebruiken en hoe duur het uiteindelijk wordt. Het nadeel van zelf een cinewall maken, is dat het veel tijd in beslag neemt. Daarnaast is een fout tijdens het klussen snel gemaakt, waardoor het resultaat niet altijd is zoals je had gehoopt of gewenst.

Interieurontwerp Penthouse
Ontwerp Cinewall

Cinewall voorbeelden

Op het internet vind je veel cinewall voorbeelden. Graag laten we je ook de 3D-visualisatie zien van de cinewall die wij hebben ontworpen. Ter inspiratie, zodat je weet wat er mogelijk is. Zoals je kunt zien, hebben we de cinewall wandvullend gemaakt. Onder de televisie hebben we, met ruimte ertussen, een brede elektrische haard geplaatst. Dit geeft de ruimte een knusse en warme sfeer. Om er een echt meubel van te maken, hebben we er ook een vakkenkast naast geplaatst. Hierdoor is aan beide kanten van de cinewall ruimte voor decoratie waaronder planten, bloemen, kaarsen en boeken. En om het cosy effect te versterken, hebben we voor donkere kleuren gekozen.

Een cinewall laten ontwerpen

Heb je ideeën voor een cinewall in je huis, maar weet je niet of jouw idee wel zo mooi wordt? Het is begrijpelijk dat je geen fouten wil maken. Daarom is het slim om advies in te schakelen van een expert. Wij helpen je graag met het ontwerpen van de cinewall. Tijdens deze sessie van zo’n 2 tot 3 uur bespreken we jouw wensen en maken we een schetsontwerp. Na de sessie en jouw feedback werken het idee uit tot en 3D-schetsontwerp en inspiratieafbeelding. Hierdoor weet jij precies hoe de cinewall eruit komt te zien.

Neem hier contact op