Interieurontwerper Eindhoven

Van eerste schets tot en met realisatie. Wij zorgen doormiddel van een totaal interieurconcept voor een plek waar jij helemaal jezelf kunt zijn. Dus bent u op zoek naar een interieurontwerper in Eindhoven? Wij helpen je graag!

Wat wij bieden:

Persoonlijk interieur

Dankzij de input van de klant kunnen wij een interieur ontwerpen waar de klant helemaal zichzelf kan zijn.

Ontzorgen van A tot Z

Wij nemen het uitzoekwerk uit handen, zorgen voor overzicht en helpen bij het maken van keuzes.

In heel Nederland actief

Studio Reinder Veenstra is in heel Nederland actief + het noorden van België.

“Reinder is een ontwerper die het totaal van alle zaken die bij een interieur komen kijken in kaart kan brengen.

Daarnaast worden zijn vaardigheden visueel in slimme en stijlvolle oplossingen voor de klant in beeld gebracht.”

– Michiel de Zeeuw, interieurarchitect en presentator

Interieurontwerper Michiel de Zeeuw

Interieurontwerper Eindhoven

Het is van belang om je Eindhovense woning op een goede manier in te richten. Hierbij kun je de hulp van een interieurontwerper goed gebruiken. Ik kan je helpen bij het inrichten van je woning. Dat kan ik op verschillende manieren doen. Zo kun je bij mij bijvoorbeeld terecht voor advies op het gebied van interieurdesign. Dit kan handig zijn voor mensen die niet goed weten wat ze moeten doen bij het inrichten van hun huis. Deze mensen zijn er vaak erg bij gebaat om advies te krijgen over bepaalde aspecten van het inrichten van een woning.

Impressie van een interieur

Hulp bij het inrichten van je huis

Ik kan je hulp bieden bij het inrichten van je huis. Als je bijvoorbeeld niet goed weet met wat voor meubels je jouw woonkamer het best kunt inrichten, is het fijn om hier advies over te krijgen. Wanneer je advies aan mij vraagt hoef je niet per se een heel ontwerp voor de inrichting van je kamer te kopen. Je kunt ook advies krijgen en vervolgens weer zelf verder gaan met het inrichten van je woning. Daarom is het fijn om op zoek te gaan naar een interieurontwerper in Eindhoven.

Detail van een keukenontwerp

Een plan voor het interieur van je woning

Wanneer je mij om hulp vraagt bij het inrichten van je woning, kan ik een ontwerp maken voor de kamer die opnieuw moet worden ingericht. Dit ontwerp moet dan wel worden gemaakt nadat ik een gesprek heb gehad met de opdrachtgever. Op die manier weet ik zeker dat het ontwerp voor het interieur aan alle wensen van de opdrachtgever voldoet. Als ik klaar bent met het maken van een ontwerp, laat ik dit uiteraard altijd nog aan de opdrachtgever zien. Dat is van belang om te voorkomen dat er bepaalde aspecten van het ontwerp toch niet zo zijn als de opdrachtgever het graag had willen zien.

Een woonstijl kiezen

Als je een huis moet gaan inrichten, is het slim om van tevoren een woonstijl te zoeken die goed bij je past. Op die manier zorg je ervoor dat je beter weet waar je naar moet zoeken wanneer je aan het kijken bent naar meubels die je mogelijk in je huis wilt plaatsen. Het is niet noodzakelijk om een woonstijl te kiezen, maar dit kan je enorm helpen bij het vinden van inspiratie om je woning in te richten. Bovendien zorg je er door bij één woonstijl te blijven voor dat alle meubels die je aanschaft goed bij elkaar passen. Daarom is het handig om op zoek te gaan naar een woonstijl die goed past bij jouw voorkeuren op het gebied van interieurdesign.

Inspiratie opdoen

Een gesprek met een interieurontwerper kan voor inspiratie zorgen. Dat komt doordat een interieurontwerper met een hele andere blik naar een kamer kijkt dan de gemiddelde Nederlander. Daarom kan zo’n gesprek over het inrichten van een woning je een aantal nieuwe inzichten geven die goed van pas kunnen komen bij het inrichten van jouw woning. Het is dus voor mensen die hun twijfels hebben over bepaalde aspecten van het interieur van hun woning slim om eens te kijken of het mogelijk is om een gesprek in te plannen met een interieurontwerper. 

Binnenhuisarchitect of interieurontwerper inhuren
Interieurimpressie van een woonkamer

Meerdere woonstijlen in een huis

Er zijn mensen die het mooi vinden om variatie aan te brengen in het interieur van hun woning. Dat kun je op verschillende manieren doen. Ik ben als interieurontwerper actief in Eindhoven en vindt het in sommige gevallen erg mooi om meerdere woonstijlen in hetzelfde huis aan te brengen. Dit kun je doen door verschillende kamers in andere stijlen in te richten. Het is dan leuk om te kiezen voor stijlen die wel op elkaar aansluiten zodat de ‘shock’ niet te groot is wanneer je van de ene kamer naar de andere loopt. Daarom is het als je ervoor kiest om meerdere woonstijlen te gebruiken wel van belang dat je goed nadenkt over welke woonstijlen je kiest.

Vraag hulp van een interieurontwerper in Eindhoven

Als je er over nadenkt om meerdere woonstijlen in je huis toe te passen, is het lastig om dit op een goede manier te doen. Daarom is het slim om hulp te vragen aan een interieurontwerper. Ik kan je bijvoorbeeld helpen bij het vinden van de juiste woonstijlen die je kunt combineren in de verschillende kamers in jouw woning. Als ik een idee in mijn hoofd heb, kan ik dit op een computer in 3D zetten. Dit is erg handig aangezien je op die manier beter kunt visualiseren hoe dit idee in het echt gaat uitpakken. Wanneer je hier geen ontwerp van kan maken, kan dit lastig zijn.

Een ontwerp maken

Wanneer ik een ontwerp in mijn hoofd heb, kan ik dit met behulp van een computer omzetten in een 3D ontwerp. Het is erg fijn dat ik gebruik kan maken van dit programma aangezien ik er door middel van dit programma voor kan zorgen dat ik een duidelijk ontwerp heb wat ik ook aan andere mensen kan laten zien. Dit ontwerp is essentieel voor de opdrachtgever aangezien deze op basis van dit ontwerp kan zeggen of het een goed idee is om het huis op die manier aan te passen of niet. Wanneer je enkel een idee in je hoofd hebt, is het lastig om dit uit te leggen aan degene voor wie je het ontwerp moet maken.

3d visualisatie van een woonkamer met interieurverlichting
3d visualisatie van een zithoek in een penthouse

Verschillende aspecten van het inrichten van een woning

Wanneer ik een woning ga inrichten kijk ik met een andere blik naar het interieur van deze woning dan een gemiddelde Nederlander. Dat komt uiteraard door het feit dat ik al jarenlang ervaring heb als interieurontwerper. Als ik jouw Eindhovense woning moet inrichten, houd ik rekening met verschillende aspecten. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat de lichtinval in een woning goed is, terwijl je ook rekening moet houden met de looproutes door het huis. Het is uiteraard niet aangenaam als er meubels in de weg staan wanneer je door je woning loopt.

Onze diensten

Compleet ontwerp

Het gehele proces: van de eerste schets tot en met het eindresultaat.

Ontwerpsessie (2 uur)

In één creatieve advies sessie gaan we aan de slag met de (her)inrichting van een huisdeel.

Gratis lookbook

Een boek vol waardevolle tips om het echte thuisgevoel te creëren.

Laat mij je inspireren!

LookBook Studio Reinder Veenstra Lichte achtergrond

Wij helpen je aan een stijlvol interieur waarin je de rust, luxe en weelde voelt.

Download hier jouw lookbook en krijg inspiratie en tips!

LookBook Studio Reinder Veenstra Lichte achtergrond